Cem Uzan: Erdoğan 2023'te aday olamayacağını biliyor

Beraat Gökkuş, Independent Türkçe için Cem Uzan ile konuştu

Fransa'da 12 yıldır sürgünde olan iş adamı ve siyasetçi Cem Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmasının Anayasa'ya göre mümkün olmadığını söyledi. 

Independent Türkçe'nin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Genç Parti kurucu genel başkanı Cem Uzan, "Erdoğan çıksın 2023'de ben adayım desin. Aday olamayacağını kendisi de biliyor" ifadelerini kullandı.

Uzan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa'yı "Cumhurbaşkanı seçilmesinin önündeki engelleri kaldırmak için" istediğini öne sürerken "yeni Anayasa yapılacak bir gün Türkiye'de ama bunu Recep Tayyip Erdoğan yapmayacak" dedi.


"Türkiye'nin 'Benim' diyeceği dövizi yok"

İş adamı Uzan, ekonomi ile ilgili ise "Türkiye'nin 'Benim' diyeceği dövizi yok" ifadelerini kullandı.

Cem Uzan, "Türkiye'nin şu anda para bulmak için yurtdışında ödediği faizler batık tüccarların bile ödediği faizlerin üstünde" iddiasında bulundu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettikten sonra neden hiç kamuoyu önüne çıkmadığını soran Uzan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Damat kadar taş düşsün başınıza" ifadelerine "Milletin başına damat düştü, bir meteor gibi" şeklinde yanıt verdi. 


Uzan: HDP'nin kapatılmasına karşıyım

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş adamı Osman Kavala'nın "talimat öyle geldiği için" hapiste olduklarını belirten Cem Uzan, HDP'nin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Uzan, "HDP'nin kapatılmasına karşıyım. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak hapse atılmalarına da karşıyım" dedi.

Genç Parti'nin kurucusu, "Eğer çoğunluğun tahakkümü adaletin ve hukukun üstündeyse unutmayın bir gün size de gelebilir bu iş" ifadelerini kullandı.


"İktidara rağmen gazeteciler dövülemez"

Eski bir medya patronu olan Uzan, son dönemde gazetecilerin yaşadığı şiddet olaylarına da değindi.

Gazeteci Levent Gültekin'in saldırıya uğraması ile ilgili Uzan, "İktidara rağmen gazeteciler dövülmez" dedi.

Cem Uzan, "Herkes kelimelerini dikkatle seçerek kullanıyor fakat o bile yetmiyor" şeklinde konuştu.


Cem Uzan: Genç Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok önemli bir faktör olacak

Türkiye'de yeniden yargılanmak için başvuruda bulunan Cem Uzan bu sürecin şu anda durduğunu belirterek hukuki şartlar el verdiğinde ülkesine döneceğini açıkladı.

Uzan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zamanında yani 2023 yılında yapılacağını düşündüğünü belirtti. Bu seçimlerde Genç Parti'nin "çok önemli bir faktör" olacağını söyledi. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU