Kenya’da ölen adamın üzerindeki üniformayı geri alabilmek için mezarını açtılar

Kenya’da gençlik hizmetlerinde çalışan bir adam nehirde boğularak can verdi. Genç adam, iş yerinde kullandığı üniformasıyla defnedildi. Gençlik merkezi ailenin izni olmadan mezarı açarak üniformayı aldı

Fotorğraf: Standard Digital

Kenya’nın Standard Digital gazetesinin haberine göre, ülkenin batısındaki Butere şehrinde, Kakamega Bölgesi Gençlik Hizmetleri’nde çalışan 31 yaşındaki Martin Shikuku Alukoye, 7 Ağustos'ta girdiği bir nehirde boğularak can verdi.

Genç adam ailesi tarafından çalışırken kullandığı ve çok sevdiği üniforması ile defnetti. Alukoye’nin mezarına üniformasının yanı sıra, botları, kepi ve düdüğü de konuldu.

Üniformasını istediler

Alukoye’nin defnedilmesinden kısa süre sonra Gençlik Hizmetleri’nden yetkililer, Alukoye’nin ailesinden üniforması ve ekipmanlarını istedi.

Aile, üniformanın Alukoye ile birlikte gömüldüğünü söyleyince, yetkililer mezarın açılmasını talep etti. Alukoye’nin ailesi ise bu teklifi kabul etmedi.

Bunun üzerine yerel yetkililer, izinsiz bir şekilde mezarı açarak cesedin üzerindeki üniformayı çıkartarak aldı.

Yakınlarının gözyaşları içinde izlediği bu işlem sonucu yeni giysiler giydirilen ceset yeniden defnedildi.

Haberde, Alukoye’nin amcası Francis Mutamba’nın  yeğenini üniforma ile gömeceklerini yetkililere bildirdiklerini söylediği belirtildi. Gazete Alukoye’nin kabilesinin, bir mezarın açılmasını lanet olarak gördüğü de belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU