Marilyn Monroe'yu canlandıran Ana de Armas'ın aksanı tepki topladı

"Marilyn Monroe'nun ağır İspanyol aksanı mı vardı?"

Yeni Marilyn Monroe filmi Blonde'da ünlü yıldızı canlandıran Kübalı oyuncu Ana de Armas'ın aksanı, yeni fragmanın ardından tepki topladı.

Altın Küre adaylığı bulunan 34 yaşındaki oyuncu İngilizceyi 2015'te öğrendiğini ama Marilyn Monroe'yu oynayabilmek için bütün senesini diyalekt eğitmeni Jessica Drake'le çalışarak geçirdiğini söylemişti.

Filmin yeni fragmanının ardından, Twitter kullanıcıları oyuncunun Monroe'ya benzediği ama aksanının "felaket" olduğu yorumlarını yaptı.

Bir kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

Kitabı çok sevdim. Ama oyuncu seçimi çok yanlış ve aksanı felaket. Film Amerikan ya İngiliz bir oyuncuyla diziler yapmak için gayet elverişliydi. Bu moral bozucu.


Başka bir kullanıcı da şunları söyledi:

Yanlışsam düzeltin ama Marilyn Monroe'nun ağır İspanyol aksanı mı vardı?

 

Geçen hafta Rotten Tomatoes'a konuşan Ana de Armas, bunun "geleneksel anlamda bildiğimiz biyografik filmler gibi olmayacağını" söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin yönetmeni Andrew Dominik de şubattaki bir röportajında "izleyicilerin şikayet edemeyeceği tek şeyin Ana'nın oyunculuğu olduğunu" belirtmişti.

Blonde, Joyce Carol Oates'un Marilyn Monroe'nun hayat hikayesini kurgusal ögelerle birleştirdiği aynı isimli kısmen biyografik kitaptan uyarlandı.

Film 28 Eylül'de vizyona girecek.
 

Independent Türkçe, DailyMail, ScreenRant
Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU