Ben liberalim ama çocuklara yönelik cinsel suçlara idam cezasını destekliyorum

Söz konusu sizin çocuğunuz, yeğeniniz, torununuz veya nihayetinde herhangi bir çocuk olsa siz ne isterdiniz?

Virginia Valisi Ralph Northam (solda) eyalette ölüm cezasını yasaklayan yasayı imzalamadan önce Greensville Islah Merkezi'ndeki infaz odasında bulunan elektrikli sandalyeye bakıyor (AP)

Babam kutsal ruhun yeniden doğduğuna inanan Evanjelik bir Hıristiyan ve benimle ilgili en sevdiği şakalarından biri daha fazla sola kayarsam yeryüzünden düşecek olmam. Öte yandan, ilerici görüşlerim nedeniyle internette sayısız defa troll'lendim; sosyalist veya başka, çok daha kötü sıfatlarla adlandırıldım. Özellikle politika söz konusu olduğunda babamla çok az ortak noktamız olduğunu da söylememe gerek yok.

Bununla birlikte, çok büyük ve tartışmalı bir noktada hemfikiriz: İkimiz de çocuklara karşı cinsel suçlar işleyen herkes için ölüm cezası verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Nokta.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dolayısıyla The New York Times'ın Florida'dan Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi Matt Gaetz'in 17 yaşındaki bir çocuğa onunla seyahat etmesi ve cinsel ilişkiye girmesi için para ödediği iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından soruşturulduğuna dair haberini okuduğumda öfkeliydim, midem bulanmıştı, çileden çıkmıştım ve editörümün bu makaleye koymama izin vermeyeceği diğer birçok sıfatı hissettim.

Gaetz iddiaları yalanladı ve Adalet Bakanlığı'ndan eski bir yetkili tarafından yapılan şantaj kumpasının kurbanı olduğunu iddia etti.

Ve bu, sıcağı sıcağına yazılmış, provokatif bir yazı değil. Ben cinsel şiddetten kurtulmuş biriyim. Aslında, tanıdığım kadınların çoğu bir tür cinsel travma veya saldırı tecrübe etti. İki genç kızın annesiyim. Aynı zamanda partner şiddeti mağdurlarıyla, cinsel şiddet mağduru çocuklarla (kız ve erkek çocuklar) çalışan bir avukatım ve çocukları istismar ettiği iddia edilen erkeklerle ilgili her manşet dünyayı böylesi parazitlerden temizlemek konusunda içimdeki en vahşi, en derin içgüdüleri ortaya çıkarıyor.

Diplomalarım; insan hakları uzmanlığım ve eğitimim; Florida'da bir masumiyet projesi davasındaki çalışmalarım; idam cezası, ırk, sosyal adalet, medeni haklar ve insan hakları üzerine katıldığım konuşmalar, dersler ve okuduğum ya da yer aldığım kitaplar konu çocuklara karşı cinsel suçlara dair iddialara geldiğinde yok oluyor. Beni suçlayabilir misiniz?

Şimdi, idam cezasının hem linçlerde (ve diğer cinayet türlerinde) hukuk dışı yollarla hem de yasal olarak mahkeme kararıyla gerçekleştirilen infazlar yoluyla neredeyse yalnızca siyah erkeklere uygulanan bir mekanizma olarak aşağılık ve aynı derecede mide bulandırıcı bir geçmişi olduğunu biliyorum. Amerikan Medeni Haklar Birliği'ne göre "beyaz olmayan kişiler orantısız bir şekilde 1976'dan bu yana toplam infazların yüzde 43'ünü ve şu anda infaz edilmeyi bekleyenlerin yüzde 55'ini oluşturuyor". Memleketim Colorado da en yüksek idam cezasına çarptırılan beyaz olmayan kişiler oranlarından (yüzde 80) birine sahip.

Ve bu bir hukuk dergisi makalesi değil; ABD adalet sisteminin kuruluşundan bu yana her yerde var olan ve federal hükümetin tazminat ödemek konusunda iğrenç görülebilecek derecede gecikmiş olduğu çok katmanlı bir kötülük olarak kalan ırksal hedefleme ve adaletsizliği önlemek için idam cezası yasalarını nasıl yazacağımı biliyormuş gibi yapmıyorum.
 


Bu ülkenin affedilemez insan köleleştirme tarihi ve siyah insanlara yönelik hala alenen devam ettirdiği zulüm, ölüm cezasını sorguladığımda geceleri uykumu kaçıran tek etmen. Korkarım ki bu tür yasalar yürürlüğe konulursa haksızca ve ezici bir ağırlıkla Afrikalı Amerikalılara uygulanacak ve bu da aynı derecede korkunç bir olasılık.

Ayrıca ağır cezaların genellikle caydırıcı olarak işlemediğini de biliyorum, suç işleyen çoğu insan bunu ilgili eyaletteki veya federal kanunlara bağlı olarak tam olarak ihlal ettikleri yasayı veya karşılaşabilecekleri belirli sonuçları bilmeden yapar. Cinsel suçları ve diğer çocuk istismarı türlerini caydırmak ve önlemek çoğu sosyo-ekonomik olmak üzere birçok farklı müdahale gerektirir.

Aynı zamanda suçların çoğu ekonomik fırsatlara erişim eksikliği; sosyal, politik, ekonomik ve tarihsel haklardan mahrum bırakılma; devlet ve yargı aygıtları tarafından sistematik zulme maruz kalma ve akıl sağlığı sorunları gibi etmenlerin bir sonucu. Ne var ki, bu bahaneler çocuklara karşı cinsel suçlar söz konusu olduğunda geçerli olamaz: Bir çocuğa kiranızı ödeyemediğiniz için tecavüz etmezsiniz.

Bir kez daha, çocuklara karşı işlenmiş en korkunç suçlara idam cezasını geri getirecek yasaların nasıl yazılacağına dair cevapları bildiğimi söylemiyorum ama söz konusu sizin çocuğunuz, yeğeniniz, torununuz veya nihayetinde herhangi bir çocuk olsa siz ne isterdiniz? Ölüm cezasına izin veren 53 kadar ülkeden biri olmaya devam edeceksek, bu cezayı her zaman ve özel olarak çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda, olay bazında işleyen ve objektif olarak adil yargılamalarda yeterli fiziksel kanıtlarla varılmış hükümlerde uygulamamız bunun ardındaki ana gerekçe olmamalı mı?

Bu büyük istisna dışında, bu kadar korkunç bir ceza için başka hiçbir gerekçe göremiyorum. Temsilciler Meclisi Üyesi Gaetz'in davası nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, umarım bu gençliğimize karşı işlenen suçların intikamını almak ve bunları önlemek için neler yapabileceğimiz konusunda daha geniş bir tartışma başlatır.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU