ABD'nin Virginia eyaletinde halk, Kabil'den gelen yüzlerce Afgan mülteciye kucak açtı

Eşyalarını bağışlamak için orada bulunan Afgan bir mülteci "Sadece acılarını paylaşmak istiyoruz" dedi

Kabil Havalimanı'ndaki kaotik tahliye sürecinde en az 20 kişi hayatını kaybetti (AP)

Kuzey Virginia'ya gelen yüzlerce Afgan mülteci yeniden yerleştirmeye ilişkin gelecek talimatları beklerken geçici olarak bir bölge üniversitesinde ikamet ediyor. Yerinden edilmişlere sevgi ve destek gösteren yerel halktan kişiler de ihtiyaç malzemelerinden oluşan paketlerle yardıma geldi.

Mülteciler cuma günü Virginia'daki Dulles Uluslararası Havalimanı'na ulaştı ve birkaç gün geçirmeleri gereken Annandale'deki Kuzey Virginia Bölge Üniversitesi'ne transfer edildi.

Yetkililer gelenler için oda ve karyolalar hazırlarken birkaç gönüllü de yardım eli uzatmaya hazırdı. Yerel basında çıkan haberlerde, yerel halkın getirdiği bağış torbalarının merkezde büyük yığınlar halinde tutulduğu belirtildi. Bağışların sayısı o kadar arttı ki bir kısmı iade edilmek zorunda kaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington Post'un haberine göre halk, Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından evlerini terk etmek zorunda kalan Afganlara bağışlamak için kıyafet, tuvalet malzemeleri, çocuk bezi, oyuncak ve kitap getirdi.

Yeni gelen mültecilere yardım eden gönüllülerin çoğu, aynı şeyleri tecrübe etmiş Afganlardı. Afganistan'daki kardeşlerinin hayatları hâlâ tehlikede olduğu için gazetede sadece ilk adıyla anılan Nasrul "Sadece acılarını paylaşmak istiyoruz" dedi.

Afganistan'da değiliz ama üzüntü içindeyiz.

Olay, çaresizce kendilerini güvenli bir yere götürebilecek bir uçağa binmeye çalışan onlarca kişinin hayatını kaybettiği Kabil Havalimanı'ndaki yürek parçalayan tahliye sürecinin akabinde yaşandı.

Associated Press'in alıntıladığı bir üniversite sözcüsü, mültecilerin birkaç saatten birkaç güne kadar kampüste kalacağını söyledi. Birçok mülteci ordu üslerine gidecek.

Mültecilerin yeniden iskan sürecinin etkililiği konusundaysa hâlâ soru işaretleri var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU