ABD, Afganistan'dan tahliye uçuşlarında bir değil üç bebeğin doğduğunu açıkladı

"Gerçekten heyecan verici"

Afganistan'dan tahliye çalışmaları hızla devam ediyor (ABD Hava Kuvvetleri)

ABD ordusu, Taliban'ın ele geçirdiği Afganistan'dan yapılan tahliye uçuşlarında bir değil üç bebeğin doğduğunu açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri, Kabil'den çıkarılan bir Afgan kadının C-17 kargo uçağında doğum yaptığını cumartesi duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, adı bildirilmeyen annenin önce ABD'nin Ortadoğu'daki bir üssüne tahliye edildiği ve oradan Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne doğru yola çıktığı kaydedilmişti.

Ancak uçak 28 bin fitteyken annenin düşük hava basıncı nedeniyle komplikasyonlar yaşamaya başladığı ortaya konmuştu:

Uçak komutanı, kabin basıncını yükseltmek için alçalmaya karar verdi. Bu sayede annenin durumu stabilize oldu ve hayatı kurtuldu.

ABD Lojistik ve Nakliye Komutanı Orgeneral Stephen Lyons ise pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili şöyle konuştu:

Her tahliye uçuşunda sağlık görevlisi yok.

Gerçekten heyecan verici. Yani Ramstein'e gelen uçakta bebeğin doğduğuna dair haberleri gerçekten takdir ediyorum. Aslında bundan fazlası var.

Lyons, habercilerin bu sözün ardından kaç bebek doğduğu ısrarlı sorularına "Bana gelen son bilgi, üç bebek doğduğu yönünde" yanıtını verdi ancak başka ayrıntı sunmadı.

Orgeneral Lyons ayrıca 10 bin 900'ü pazartesi olmak üzere 14 Ağustos'tan bu ayna 48 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı. New York Post'a konuşan ABD'li bir yetkiliyse yaklaşık 4 bin Amerikalının kurtarıldığını kaydetti.

 

Independent Türkçe, New York Post, The Hill

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU