Seyahat ve turizm endüstrisinin yeniden harekete geçebilmesi gerek

Hamish McRae yazdı: Sektörün sağladığı istihdam sayısı ve ülkeden ülkeye servet transferi önemli. Fakat çevresel etkinin de dikkate alınması gerekli

Turizm (Korfu gibi adalar da dahil olmak üzere) Yunanistan benzeri ülkeler için önemli (Unsplash)

Dünyanın en büyük endüstrisi olan seyahat ve turizm işletmeleri, Kovid-19 pandemisi sırasında en ağır darbe alanlardan biri oldu. Bu yüzden insanları tekrar harekete geçirmemiz gerekiyor.

Dünya ekonomisi bir bütün olarak muhtemelen eski maksimum çıktısına geri döndü. Henüz elimizde sayılar yok ama Deloitte dahil birkaç tahminci, ABD'nin ikinci çeyreğin sonunda, yani haziran sonunda, o noktaya vardığını düşünüyor. Çin'in geçen yıl iyi iş çıkardığını biliyoruz. Avrupa, Birleşik Krallık (BK) ve Japonya hâlâ düşüşte olsa da ABD'nin toparlanması dünyanın bir bütün olarak doğrulduğu anlamına gelmeli. Fakat bazı kısımlarda durum böyle değil. Seyahat ve turizm endüstrisiyse en büyük kaybeden oldu. Bu ekonomik bir felaket olduğu gibi aynı zamanda toplumsal bir felaket.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pandemi vurmadan önce seyahat ve turizm küresel GSYİH'nin yüzde 10,4'ünü (BK için biraz daha yüksek, yüzde 10,9 ve ABD için biraz daha düşük, yüzde 7,8) oluşturuyordu. Fakat söz konusu endüstri geçen sene dünya ekonomisindeki genel daralmayla aynı şekilde kabaca yarı yarıya düşerek GSYİH'nin yüzde 5,5'ine geriledi.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi, seyahat ve turizmdeki küresel istihdamın 334 milyondan 272 milyona düştüğünü (62 milyon iş kaybı) tahmin ediyor. Endüstri, turizm olmasa işsiz kalabilecek kişileri toplama yönünde devasa bir kapasiteye sahip olduğu için bu işlerin çoğu orta vasıflı. Endüstri yavaş yavaş toparlanıyor ama Delta varyantının yayılımı dikkate alındığında, Avrupa'da yine bir kayıp yaz yaşanma tehlikesi var.

Ekonomik zarar gayet bariz. Nitekim Avrupa'da, Yunanistan GSYİH'sinin yüzde 20'sini ve Portekiz'inkinin yüzde 19'unu turizm oluşturuyor. Ama bunu toplumsal açıdan da düşünün. Avrupa'nın en fakir ülkeleri arasında yer alıyorlar. Yani bir Britanyalı veya Alman oraya gidince, kuzeyden güneye servet aktarmış oluyor. Bu durum, servet dünyanın diğer kısımlarındaki ülkelere aktarıldığında daha da çarpıcı bir geçerlilik kazanıyor.

En fakir kıta olan Afrika, pandemi öncesi Asya/Pasifik'ten sonra dünyanın en hızlı büyüyen ikinci turizm bölgesiydi. Fas ve Güney Afrika gelen turist sayısında listenin başında yer alsa da, Jumia Misafirperverlik Raporu gelen sayısı toplamda yüzde 12 büyüyen Nijerya'nın gelecekte dünyanın en sıcak pazarı olacağını tahmin ediyor.
 


Buradaki en önemli nokta, kişilerin tatil için yurtdışına gitmesinin gerekmediği düşünülerek uluslararası turizmin lüks olarak görülebilmesi. Fakat seyahatin neler yapabileceği hususunda üç argüman var. Birincisi, herhangi bir saygın toplumdaki insanların kazançlarını nasıl harcayacakları konusunda kendi seçimlerini yapmakta özgür olması gerektiği. İkincisi, uluslararası turizm, bölgeler arası para transferiyle dünyada daha fazla eşitlik sağlıyor. Üçüncüsü, seyahatin ufuk açtığı fikri hususunda hepimizin ihtiyatlı olması gerekse de, diğer kişilerin nasıl yaşadığı görmek kesinlikle yaşamı zenginleştiren bir deneyim.

Fakat uluslararası turizmi savunan herkesin bir kaygıya yanıt vermesi de gerekiyor: Çevre üzerindeki etkisi. Yolculuğunuzu nasıl gerçekleştirirseniz gerçekleştirin, seyahat ettiğiniz zaman çevresel ayak izinizi de artırırsınız. Bundan kaçış yok. Endüstri bu etkinin bir kısmını kontrol altına almak için çaba sarf ediyor. Her yeni nesil uçak bir öncekine göre daha verimli. Her yıl, koltuk kilometre başına tüketilen yakıt yüzde 1'den fazla azalıyor. Ne var ki bir yere uçtuğunuzda enerji kullanırsınız ve birçokları şirketlerin bu sorunu ele almakta yeterince hızlı hareket etmediğini iddia edecektir.

O parayla başka ne yapabilirdiniz? Aslında tüm faaliyetler bir tür enerji kullanımı içerir. Yurtdışı tatili için biriktirdiğiniz parayı yeni bir otomobil almak için harcadığınızı varsayalım. Bu otomobilin, içindeki tüm materyaller bir yana, üretimi için de enerji gerekir. Ya da kıyafet alın, yine enerji. Tüm kusurlarına karşın insanların biraz daha açık bir zihinle seyahat etmesini sağlayan karbon dengeleme planları mevcut. Ayrıca Afrika'daki bir dizi nadir türün korunmasının, bir dereceye kadar turizm tarafından finanse edildiğini de eklemeye değer. The Independent'ın martta belirttiği gibi, ziyaretçi sayısındaki çöküş yaban hayatının korunumunda krize yol açtı.

Dünyanın en büyük endüstrisinin toparlanabileceğini ümit etmek için çok fazla neden var. Elbette seyahat güvenli hale getirilmeli. Ama sektör bunun farkında. Havayolları muhtemelen dünyada en yüksek güvenlik bilincine sahip olan endüstri. Seyahatin çevresel etkisi üzerine daha fazla çalışma yapılması ve seyahat edenlerin seçimlerinin bilincinde olması gerekiyor. Fakat tekrar harekete geçmemiz lazım.



https://www.independent.co.uk/independentpremium/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU