Selvi: Kadın milletvekili, PKK’nın kadınlarını yazdı

"İkna edilip dağdan indirilen kızlarla görüşmüş. PKK’yı içeriden anlatabilecek kaynaklara ulaşmış. Ortaya ciddi bir kitap çıkmış"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öcal’ın çıkardığı “PKK Terörü ve Kadın” kitabını köşesine taşıdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, yazısının “Kadın milletvekili, PKK’nın kadınlarını yazdı” başlıklı kısmında kitap hakkında şu bilgileri verdi:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öcal, siyasetten fırsat bulduğu süre içinde önemli bir çalışmaya imza attı. Öcal, ‘PKK Terörü ve Kadın’ isimli bir kitap yazdı. Kitap hakkında Habibe Öcal’la konuştum.

Kitabı yazarken Diyarbakır Anneleri ile konuşmuş. Onlardan çocuklarıyla ilgili hikâyeleri dinlemiş. İkna edilip dağdan indirilen kızlarla görüşmüş. PKK’yı içeriden anlatabilecek kaynaklara ulaşmış. Ortaya ciddi bir kitap çıkmış. Habibe Öcal’ın kitabı 5 dile çevriliyor. Yakında İngilizce, Arapça, Almanca, İspanyolca ve Fransızca olarak çıkacak. Kitabın Kürtçe baskısı da yapılacak.

Kitabı incelerken PKK kamplarındaki kadınların fotoğrafları dikkatimi çekti. Habibe Öcal fotoğrafların ilk kez yayınlandığını söyledi. Güvenlik güçlerine teslim olanlardan temin edilmiş. Kadınlar, PKK’da hem silahlı mücadele anlamında, hem de PKK’nın Batı dünyasındaki imaj çalışması açısından önemli bir yer tutuyor. PKK, Batı kamuoyuna yönelik PR çalışmasında DEAŞ’la mücadele eden seküler Kürt kadınları olarak onları ön plana sürmüştü.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU