Summer Zervos, Trump'a yönelik cinsel saldırı kaynaklı hakaret davasını yeniden başlattı

Summer Zervos, iddiaları nedeniyle kendisine "yalancı" dediği için eski başkana dava açtı

Summer Zervos, Trump'a yönelik cinsel saldırı davasını yeniden işleme koydu (AFP)

The Apprentice programının (bir dönem Trump'ın sunuculuk yaptığı, Türkçesi Çırak olan televizyon programı -ed.n.) Donald Trump'ı cinsel tacizle suçlayan eski bir yarışmacısı, mahkemeden eski başkana açtığı davaya devam etmesine izin vermesini istedi.

Summer Zervos, 2007'de New York'taki Trump Tower'da Trump'ın kendisini rızası olmadan öptüğünü, daha sonra da Kaliforniya'daki bir otelde elle taciz ettiğini öne sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zervos, iddiaları üzerine Trump'ın kendisini yalancı olarak nitelendirmesinin ardından 2017'de Trump'a hakaret davası açmıştı.

Eski başkan, eyaletlerin görevdeki bir başkan üzerinde yargılama yetkisi olmadığı gerekçesiyle davayı reddettirmeye çalışmış; eyaletteki alt mahkemelerse başta bu talebi reddetmişti.

Fakat Zervos'un açtığı dava New York eyaletindeki en üst mahkeme tarafından Mart 2020'de durdurulmuş, Zervos'un Trump hakkında delil toplaması ve hatta görevden indirmesi engellenmişti.

Buna karşın Trump'ın 20 Ocak'ta görevden ayrılmasıyla Zervos, davasının devam etmesi isteğiyle Trump'ın daha önceki anayasal temyiz başvurusunun reddini talep etti.

New York Temyiz Mahkemesi'ne sunulan mahkeme belgelerine göre, Zervos'un avukatı Beth Wilkinson "Davalı artık Başkan değil. Dolayısıyla Davalı'nın temyiz talebi tartışmalı" dedi.

Başvuruda Trump'ın, "Zervos'un talebine karşı çıkmadığı" belirtiliyor.

Zervos, Trump'ı cinsel istismarla suçlayan ve Trump'ın hepsinin yalancı olduklarını iddia ederek suçlamalarını şiddetle reddettiği 26 kadından biri.

Zervos, 2007'de The Apprentice'e katıldıktan sonra Trump'a ulaştığını, kariyer tavsiyesi ve iş fırsatı aradığını iddia ediyor.

Trump'ın kendisini Trump Tower'daki ofisine davet ettikten sonra iki kez dudaklarından öptüğünü ama aynı zamanda onun için çalışmasından memnuniyet duyacağını söylediğini belirtiyor.

Ardından Kaliforniya'daki Beverly Hills Hotel'de Trump'la akşam yemeği yemeyi kabul ettiğini iddia ediyor.

Zervos, eski başkanın güvenlik görevlisinin kendisini bir bungalova götürdüğünü, burada Trump'ın göğüslerine dokunduğunu ve cinsel organını vücuduna bastırdığını öne sürüyor.

İddia edilen suç zaman aşımına uğradığı için Trump'a cinsel saldırı nedeniyle dava açmadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU