Elazığ’da okulların açılışına bir erteleme daha, öğrenciler 24 Şubat’ta ders başı yapacak

Yarıyıl tatilinde 6.8 büyüklüğünde bir depremle sarsılan Elazığ’da okullar hala açılamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 Şubat’ta açılması planlanan okulların 24 Şubat’ta açılacağını duyurdu

Fotoğraf: AA

Okulların yarıyıl tatilinde meydana gelen Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’nın bazı ilçelerindeki okulların açılışları ertelenmişti. Malatya’daki okulların 10 ve 17 Şubat’ta, Elazığ’daki okulların ise 17 Şubat’ta açılacağı duyurulmuştu

elazig.meb_.gov_.tr_.jpg
Kentte depremden etkilenen okullarda hasar tespit çalışmaları yapıldı / Fotoğraf: elazig.meb.gov.tr

 

Çalışmalar yetişmedi

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü okulların açılış tarihinin bir hafta daha ertelendiğini duyurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Elazığ ve ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarımızda yarı yıl tatili 17 Şubat 2020 tarihine kadar uzatılmış olup; kamuoyunun bilgisine arz ederiz” denildi.

 

Ertelemenin, konteyner kentlerin kurulması ve yıkılacak okullardaki öğrencilerin diğer okullara kaydırılması işlemlerinin tamamlanamamasından kaynaklandığı belirtildi.

20200210_2_40764358_51996192.jpg
Malatya'da öğrenciler 10 Şubat'ta okullarına kavuştu / Fotoğraf: AA 

 

Malatya’da 10 Şubat’ta okullar açıldı

Malatya'nın Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak ve Yazıhan ilçelerindeki okullarda eğitim-öğretime 10 Şubat’ta başlanmıştı. Malatya'da depremin çok etkilediği Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçelerinde ise okulların 17 Şubat'ta açılacağı duyurulmuştu.

Atatürk Orta Okulu iha.jpg
Elazığ'da depremden zarar gören Atatürk Ortaokulu iş makineleri ile yıkıldı / Fotoğraf: İHA

 

80 okul yıkılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Şubatta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Hasar tespit çalışmalarımız sonucunda bölgede yaklaşık 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacak. Bu okulların yıkımına karar verildi. Bu okulların 32'si Elazığ'da, 27'si Malatya'da, 14'ü Adıyaman'da, 7'si Diyarbakır'da. Bu okulların hangi süreçte nasıl yapılacağına ilişkin kararlarımızı almış bulunuyoruz. 

  Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU