Rus güçleri Halep'teki temas hatlarından çekiliyor

Suriye’nin kuzeyindeki Halep şehrinde bulunan Rus güçleri, Türkiye destekli Suriyeli muhalif gruplarla temas hatlarından çekilmeye başladı

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre, Suriye’deki Rus kuvvetlerine yakın kaynaklar, Rus kuvvetlerinin, Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde bulunan askerleri yeniden konuşlandırmak için temas hattı bölgelerinden çektiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Cephesi’nden bir komutan, “Rusya, Halep’in kuzey kırsalındaki Tel Rıfat bölgesindeki güçlerini geri çekiyor” dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen komutan açıklamasında şunları söyledi;

“Rus kuvvetlerinin temas hatlarından çekilmesi, Türk-Rus mutabakatları arasında şaşırtıcı bir adımdır. Rusya ve Suriye hükümeti için stratejik Halep-Lazkiye yolunu açmak, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) üzerinde bir baskı ve Rus-Türk mutabakatına yönelik ileri bir adım teşkil edebilir.”

FOTO: Türk-Rus ortak devriyelerine tanık olan kuzeydoğu Suriye’deki Ebu Raseyn kasabası (Şarku’l Avsat)

Türk-Rus ortak devriyelerine tanık olan kuzeydoğu Suriye’deki Ebu Raseyn kasabası (Şarku’l Avsat)

Rus kuvvetleri, Türk-Rus mutabakatına göre ‘çatışmasızlık bölgesi’ olarak adlandırılan temas hatlarında, Suriye rejim güçlerinin yanındaki noktalara konuşlanmış durumda.

Suriye rejim güçleri, Rus kuvvetleri, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriyeli muhalif gruplar Halep’in kuzey kırsalında konuşlanmış halde.

 

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU