Lübnan'ın Paris Büyükelçisi hakkında iki kadına tecavüz suçlamasıyla soruşturma başlatıldı

Fransa, Adwan'ın diplomatik dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor

Büyükelçi Adwan'a tecavüz suçlaması yöneltenlerden birinin 2018'de Paris'teki Lübnan Büyükelçiliği'nde staja başlayan 28 yaşındaki Lübnanlı bir öğrenci olduğu biliniyor (AFP)

Fransa makamları Lübnan'ın Paris Büyükelçisi Rami Adwan hakkında tecavüz suçlamasıyla soruşturma başlattı.

AFP'nin soruşturmaya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Adwan hakkındaki yasal süreç iki eski büyükelçilik çalışanının şikayetinin ardından başlatıldı.

Fransa hükümeti Lübnanlı yetkililere, yargı sürecinin işleyebilmesi için Adwan'ın diplomatik dokunulmazlığını kaldırma çağrısı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lübnan Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak suçlamaları soruşturabilmesi için Paris'e bir ekip gönderme kararı aldıklarını duyurdu.

Lübnan'dan gönderilecek ekibin Fransız yetkililerle bir araya geleceği ifade edildi.

Haziran 2022'de Rami Adwan'dan şikayetçi olan 31 yaşındaki eski büyükelçilik çalışanı tecavüzün Mayıs 2020'de büyükelçinin özel konutunda gerçekleştiğini söyledi. Büyükelçiyle ilişkisi olduğunu söyleyen kadın, Adwan'ın düzenli olarak kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını belirtti.

28 yaşındaki bir başka kadın ise şubatta Adwan'dan şikayetçi olarak, cinsel ilişki teklifini geri çevirdikten sonra fiziksel saldırıya uğradığını öne sürdü. Kadın, geçen yıl yapılan Normandiya Dünya Barış Forumu'nda Adwan'la yaşadıkları tartışmanın ardından Lübnanlı diplomatın kendisini arabasıyla ezmeye çalıştığını ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Adwan'a yöneltilen suçlamaların ciddiyetine dikkat çekilerek, Lübnanlı büyükelçinin diplomatik dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi.

Adwan'ın avukatı Karim Beylouni, müvekkilinin tüm şiddet suçlamalarını reddettiğini belirterek, Lübnanlı diplomatın 2018-2022'de iki kadınlar romantik ilişkileri olduğunu ve bu ilişkilerin tartışmalar ve ayrılıklarla bölündüğünü söyledi.


Independent Türkçe, AFP, Arab News
 

DAHA FAZLA HABER OKU