Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye hizmet eden herkesin umudu Bay Kemal olacaktır; bizim, saraylarda oturma gibi bir amacımız yok

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti, hukuku; mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Bu bizim sözümüzdür. Altı lider bu konuda söz verdi. Altı liderin ikrarıdır ve bunu gerçekleştireceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

"Bu ülkeye hizmet eden, alın teri döken herkesin umudu, kimse unutmasın Bay Kemal olacaktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizim, saraylarda oturma gibi bir amacımız yok. Biz halk gibi yaşamak isteriz. Mütevazı yaşamak isteriz. Her evde huzurun olmasını isteriz. Her evde bereketin olmasını isteriz. Herkesin iş sahibi olduğu, herkesin huzur içinde çalışabileceği ortamların olmasını isteriz. Bizim temel amacımız daha güzel, yaşanabilir bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye, kadın erkek eşitliğinin olduğunu bir Türkiye. Bunu isteriz biz" dedi.

"Merkez Bankası'ndan kredi alacak bankaların faizi düştü"

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Vatandaş sanıyor ki bizim de faizimiz düştü. Hayır efendim. Taksicinin, esnafın, sanayicinin, hiç kimsenin faizi düşmedi. Ama bankaların faizleri düştü. Merkez Bankası’ndan kredi alacak bankaların faizi düştü. Ama bankaların vatandaşlara verdikleri kredilerin faizi düşmedi. O faiz giderek arttı" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Faizlerin hangi noktaya geldiğini, izlenen ekonomi politikasının ülkeyi nereye götürdüğünü bir rakam vererek açıklayacağım. Son altı ayda bankaların karı yüzde 400’ü aştı. Yüzde 400’ü aşıyorsa bankaların karı bankalar olağanüstü faiz geliri elde ediyorlar demektir. Demek ki ‘faize karşıyım’ edebiyatı yapıp bankalara, finans çevrelere, belli gruplara, beşli çetelere kaynak aktarıldığını hiç kimse unutmasın.

Neden beşli çetelere kaynak aktarılıyor. Eğer yolu yapıyorsanız 1000 TL’ye, ona 5 bin TL’lik gelir garantisi veriyorsanız cebinizden 4 bin TL’yi alıyorlar demektir. Kim ödeyecek 4 bin TL’yi. Bu ülkenin fakiri, fukarası, işçisi, emeklisi; hep beraber ödeyeceğiz.

Kur korumalı mevduatın olması için çok paranızın olması, bankaya yatırmanız lazım. Bankaya yatırdınız. Bir; faiz garantiniz var. Faizi alıyorsunuz. İki; döviz garantiniz var, döviz yükselirse parayı alıyorsunuz. Üç; vergi muafiyetiniz var, ayrıca vergiden de muafsınız. Emekçi kardeşlerim unutmayın, asgari ücret alırken vergi veriyorsunuz, ama altı ayda 60 milyar TL faiz alanlar bir kuruş bile vergi ödemiyorlar. Asgari ücretli, çiftçi, emekli; yaptığı her türlü alışveriş dolayısıyla vergi öderken, kur korumalı mevduata para yatıranlar altı ayda 60 milyar 600 milyon lira gelir elde ettiler. Bunun için 5 kuruş bile vergi ödemeyecekler.

"Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti, hukuku; mutlaka ama mutlaka getireceğiz"

Kılıçdaroğlu konuşmasında katılımcılara seslenen "Geliyor gelmekte olan, sakın unutmayın" O nedenle ‘umutsuz olmayın’ diyorum. Az kaldı göreceksiniz. Her beraber Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Hiç kimse düşüncelerinden ötürü hapse atılmayacak. Bu ülkeye demokrasiyi, adaleti, hukuku; mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Bu bizim sözümüzdür. Altı lider bu konuda söz verdi. Altı liderin ikrarıdır ve bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

 

ANKA
 

DAHA FAZLA HABER OKU