Kraliçe II. Elizabeth hakkında hiç bilinmeyen 9 gerçek

Majestelerinin şampanya alışkanlığından tutun da pasaportu olmamasına kadar her şey

(AFP)

Birleşik Krallık'ın (BK) Kraliçesi II. Elizabeth, 96. doğum gününü kutlarken Britanyalılar da ülkenin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı hakkında ne kadar şey bildiği üzerine kafa yoruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliyet ailesinin özel hayatının sarılıp sarmalandığı göz önüne alındığında, Britanya halkının Kraliçe II. Elizabeth'le ilgili keşfedip şaşırabileceği çok şey var.

Majestelerinin nadiren röportaj vermesi, corgi cinsi köpeklere düşkün olduğu ve eklektik şapka koleksiyonuyla gururlandığı gerçeği dışında halkı onun hayatına dair çok az bilgi sahibi yapıyor.

İşte şaşırtıcı eğitim hayatından, ekranda kaç kez canlandırıldığına kadar Kraliçe'yle ilgili en ilginç gerçekler:

Kraliçe yaklaşık 100 film ve TV programında canlandırıldı

IMDb verilerine göre Kraliçe, ekranlara çıkan oyuncular tarafından yaklaşık 100 kez canlandırıldı. Akıllara kazınanlar arasında Netflix'in The Crown dizisinde onu canlandıran Claire Foy'un ve Kraliçe (The Queen) filmindeki II. Elizabeth rolüyle Oscar kazanan Helen Mirren'ın rolleri bulunuyor.

Kraliçe her gece yatmadan önce bir kadeh şampanya içer

Bazıları günde bir elma yemeden olmaz derken, Kraliçe'nin günlük ritüelleri ise doğal olarak yüksek bir ihtişam hissiyle sona eriyor.
 

kraliçe2.jpg
(AFP)


Kraliçe'nin kuzeni Margaret Rhodes'a göre soylu hükümdar öğle yemeğinden önce cinli bir Dubonnet alır; akşam yemeğiyle birlikte bir kadeh şarap içmesini de bir dry martini kokteyli ve yatmadan önceki bir kadeh şampanya takip eder.

Bunu her gün yapıyorsa, Majesteleri günde 6 birim içki tüketiyor demektir, ki bu da onu BK hükümetinin standartlarına göre aşırı içen biri yapar.

Kraliçe'nin pasaportu yok

Çoğumuz pasaport olmadan epey hareketsiz kalacak olsak da Kraliçe'nin, geri kalanımızın ülkeden çıkmak için ihtiyaç duyduğu bu bordo renkli küçük defter gerekmeksizin mutlu mesut bir şekilde yurtdışına seyahat edebilmesi tamamen meşru.

Kraliyet ailesinin internet sitesinde, "Britanya pasaportu Majesteleri adına verildiği için Kraliçe'nin pasaport sahibi olmasına gerek yok" ifadeleri yer alırken, Galler Prensi ve Cambridge Dükü de dahil diğer tüm kraliyet ailesi üyelerinin pasaportu olduğu ekleniyor.

Kraliçe'nin iki doğum günü var
 

kraliçe3.jpg
(Soldan sağa) Britanya Prensesi ve Kraliyet Prensesi Anne; Cornwall Düşesi Camilla; Galler Prensi Prens Charles; Cambridge Dükü Prens William ve oğlu Cambridge Prensi George; Cambridge Düşesi Catherine; Kraliçe II. Elizabeth; (arkada) Prens Harry; (arkada) York Dükü Prens Andrew; (önde) Severn Vikontu James; (arkada) York Prensesi Beatrice; Prens Philip, Edinburgh Dükü; (arkada) York Prensesi Eugenie; Londra'daki Buckingham Sarayı'nın balkonunda Kraliçe'nin Doğum Günü Geçit Töreni "Trooping the Colour" için geçecek uçakları görmek için bekliyor (AFP)​​​​​​​


Kraliçe, 21 Nisan 1926'da doğdu ama "resmi" doğum günü ulus tarafından haziranda, 1748'den beri geleneksel bir kutlama haline gelerek her yıl düzenlenen Trooping the Colour geçit töreninde kutlanıyor.

Kraliçe, 14 farklı BK Başbakanı'nın iktidara gelişini gördü

Majesteleri, Sör Winston Churchill'den Boris Johnson'a kadar tüm başbakanları gördü.

Kraliçe bir Arsenal taraftarı

Kraliçe'nin Kuzey Londra futbol takımının taraftarı olduğunu ortaya çıkaran, kendisi de hevesli bir Arsenal taraftarı olan Jeremy Corbyn'den başkası değildi; bunu 2016'da Avam Kamarası'ndaki konuşmasında yapmıştı.

İşçi Partisi lideri, "Şimdi, Kraliçe'nin siyasetin kesinlikle üstünde olduğunu biliyoruz. O futbolun da üstünde olabilir ancak yerel halktan birçok kişi onun özel hayatında aslında bir Arsenal taraftarı olduğuna dair bu epey gizli görüşü saklıyor" diyerek bunu açığa çıkarmıştı.

Kulübün eski orta saha oyuncusu Cesc Fabregas da Majestelerinin 2007'de Buckingham Sarayı'ndaki resepsiyonda ona Arsenal "taraftarı" olduğunu söylediğini iddia etmişti.

Kraliçe akıcı Fransızca konuşuyor

Kraliçe, tarihin en çok seyahat eden Britanyalı hükümdarlarından biri ve Fransa'yı ziyaret ederken Fransızca olarak bir dizi resmi konuşma yaparak dil maharetini gururla göstermişti.

Kraliçe, Buckingham Sarayı'nda her yıl 50 binden fazla kişiyi ağırlıyor

Başarılı sosyal takvimi sayesinde Kraliçe çeşitli öğle yemekleri, akşam yemekleri, ziyafetler ve bahçe partilerinde Buckingham'da binlerce kişiyi ağırlayarak gerçekten de en çok ev sahipliği yapan kişi.

Kovid öncesinde Buckingham Sarayı'nda yılda 50 binden fazla kişiyi ağırlıyordu.

Kraliçe, 70 yıldan uzun süre boyunca evliydi

Kraliçe ve merhum Prens Philip, 2017'de evliliklerinin 70. yılını kutlamış ve bu da çiftin platin evlilik yıldönümün nişanesi olmuştu.
 

kraliçe5.jpg
Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü, 2007'de Hampshire'daki Broadlands'da yürürken (AFP)​​​​​​​


20 Kasım 1946'da Londra'daki Westminster Manastırı'nda evlenmişlerdi ve iddiaya göre bu dönüm noktasını da Windsor Kalesi'nde özel, gösterişten uzak bir partiyle kutlamışlar.

Edinburgh Dükü, Nisan 2021'de hayatını kaybettiğinde kraliyet çifti 73 yıldır evliydi.

 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU