Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın, kimse sana el uzatmaz

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye’den bir Kazakistan çıkarmayı mı düşlüyorsunuz?" dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulunun sertifika töreninde açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Sokakta barışçıl presto telkin ve temennileriyle neyin hazırlığını planlıyorsunuz? Zamları, enflasyondaki artışları sokak tepkisiyle birleştirip Türkiye’den bir Kazakistan çıkarmayı mı düşlüyorsunuz? Dost ve kardeş ülke Kazakistan’daki sokak eylemlerini, kanunsuz gösterileri izleyince bitiniz mi kanlandı?" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın"

Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi için kullandığı "Senin "Milliyetçilik' diye ortada gezinmenden de hoşlanmıyorum" sözlerini de eleştirerek şunları kaydetti:

Neyden hoşlanıyorsa, bize bir zahmet bildirsin de ona göre hareket edelim, buna uygun davranalım. Nasıl olsa kendisi birilerini memnun etmek üzerine yaşıyor ve siyaset yapıyor. Herkesi kendisi gibi sanıyor, yine çuvallıyor, yine faka basıyor. Kılıçdaroğlu’nun bu söylemi, siyaset ve düşünce namusu açısından bir defa yüz kızartıcıdır. Bu zehirli kafaya göre milliyetçi, liraya değer veren kişi demekmiş. Biz lirayı bilmiyoruz, şayet Türk lirası ise söylemek istediği, milli itibarımız olduğunu devamlı dile getiriyoruz. Kılıçdaroğlu, korkusundan Türk lirası diyemiyor, bilahare karşımıza geçip pervasızca milliyetçilik taslayarak gülünç durumlara düşüyor. Sayın Kılıçdaroğlu, safi rüzgârsın, uyarmadı deme, bilmediğin, tanımadığın, tecrübe etmediğin sularda yüzersen dibi boylarsın, kimse sana el uzatmaz, can simidi bile uzatamazlar. Milliyetçiliğin alanına fazla girmekten kaçınmalısın, aksi halde terörist Demirtaş’tan ikazname, HDP’den ihtarname, PKK ve FETÖ’den de ihbarname almaktan kaçamazsın, kurtulamazsın. 

"Sokakta gelecek planlayanlar buna pişman olacaklardır"

Konuşmasında, "Milletimize kefen biçen alçaklar, haktan, hukuktan, insanlıktan bahsediyorlar" diyen Bahçeli, "CHP Genel Başkanı, sanki bağ bağışlar gibi, sokağa çıkmayacağız diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, geçiniz bu beylik lafları, bırakınız bu tantanaları, sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne çıkar. Sandık diyorsanız 2023 yılının Haziran ayını bekleyeceksiniz. Sokakta gelecek planlayanlar buna pişman olacaklardır" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU