Kılıçdaroğlu'ndan parti tabanına talimat: Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP muhabirleriyle bir araya gelerek gündemdeki çok sayıda konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Muhalefet sokağa dökülecekmiş' dedi, 15 Temmuz hatırlatması yaptı. Gülümseyerek yorumladım. Tam tersi arkadaşlara, 'Taşkınlık yapmayacaksınız, sokağa çıkmayacaksınız, sabırla sandığı bekleyeceksiniz' dedim. Beyefendi hayal aleminde yaşıyor. Vay efendim sanki biz sokaklara çıkılması talimatı vermişiz. Bunun basın danışmanları yok mu? Ne konuştuğumuzu önüne koymuyorlar mı? Hangi taşkınlık? Tam tersi sakin, sabırla seçim sandığını bekleyeceksiniz, oyunuzu kullanacaksınız, otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz, nokta. Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor, zorlayacak, baskı kuracak, çıkmayacağız. Sandıkta gereğini yapacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1 numaralı kararnameyi hatırlattı: Devletin bütün üst kademesindeki bürokratlar istifa etmiş sayılıyor

İktidar olduklarında bir hafta içinde Stratejik Planlama Teşkilatı'nı kuracaklarını kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin geliri gideri nedir, hangi fonlarda ne kadar para var, Paralar nereye harcanıyor? Tüm rakamları bilmezseniz sağlıklı yönetemezseniz. Burada çalışacaklara, ‘Bana 10 gün içinde tüm rakamları getireceksiniz. KÖİ projeleri nedir, ne kadar ödenecek, borç nedir, alacak nedir’ diyeceğiz. Tüm rakamları alacak sonra yöneteceğiz. Sonra Ekonomik Sosyal Konseyi toplayacağız. Bir tarafa bakanlar bir tarafa sorunları yaşayanlar… ‘Anlatın bakalım’ diyeceğiz. Çiftçilerin, esnafın aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. Bunları bir hafta içinde yapacağız. Önümüzdeki beş yılın da planlanması lazım. İktidar olduğunuzda 1 numaralı kararname var. Devletin bütün üst kademesindeki bürokratlar istifa etmiş sayılıyor. O işin uzmanı kimse onları oralara atayacağız" diye konuştu.

"Ekrem Bey’i suçlamalarının nedeni ekonomideki kaosun unutturulmasıdır"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi için başlatılan 'Özel teftiş' hakkında da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Ekrem Bey’i suçlamalarının nedeni aslında ekonomideki kaosun unutturulmasıdır. Zamlar yağmur gibi geliyor, işsizlikten insanlar geçinemiyor. Bir hanede bir kişi çalışıyorsa o hanede tencere kaynamıyor. Bütün bu sorunları Ekrem beyi ilave edip tartışma zeminini bu tarafa çekmek istediler. Müfettişleri görevlendirdiler. Bizim belediyelerimizde zaten müfettiş, Sayıştay denetçisi eksik olmuyor. İstanbul, AK Parti’nin yandaşlarını yemlediği bir havuzdu, büyük bir rant vardı. Yolsuzluklar konusunda bu kadar hassas olan İçişleri Bakanlığı, 34 yolsuzluk dosyasına el koydu bizden önceki yönetimin. Ne oldu bunlar? Bu dosyalardaki toplam yolsuzluk miktarı da 13 milyar TL

Erdoğan ne demişti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin il başkanları toplantısında "Her fırsatta utanmadan, sıkılmadan sokaklara döküleceklermiş, meydanlara döküleceklermiş. Ya siz 15 Temmuz'u görmediniz mi? Nereye dökülürseniz dökülün. 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün siz de aynı dersi öyle alırsınız. Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Birgün, Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU