Trenle seyahat etmek iklim krizinin çözülmesine gerçekten yardımcı oluyor mu?

Britanya, demiryollarını elektriğe geçirmekte Avrupa'nın gerisinde kalıyor. Yeşil tren yolculuğuna yatırım hayati önem taşımakta ve yeni HybridFLEX doğru yönde atılan bir adım

Mevcut dizel motorlu bir trenden hibrite dönüştürülen HybridFLEX, türünün Birleşik Krallık ana hatlarını kullanan ilk örneği (Chiltern Demiryolları)

Dekarbonizasyon, neslimizin temel sorunudur. Birleşik Krallık (BK) sera gazı emisyonlarının 4'te birinden fazlasını oluşturan ulaşım, net sıfıra ulaşmada büyük bir rol taşıyor. Günümüz otobüslerinin, otomobillerinin, kamyonet ve kamyonlarının salımlarının sadece yüzde birini oluşturan demiryolu seyahati, karayoluna göre çok daha verimli ve daha düşük etkiye sahip.

Yollarda daha az trafik, daha az sıkışıklık ve daha az otomobilin park edilmesi, net sıfıra ulaşmaya yardımcı olur. Britanya daha iyisini hedefleyen bir yeniden inşa içindeyken, insanları arabalarından inip tekrar trenlere binmeye çekmemiz gerekiyor. Müşterilerin trenle seyahat ederken kendilerini rahat ve güvende hissetmelerini sağlamak, demiryolunda çalışan herkes için büyük bir öncelik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta, Chiltern Demiryolları, BK'de kesintisiz devam eden en uzun franchise olarak hizmet vermesinin 25. yıldönümünü kutladı. İlk franchise'ın 1996'da verilmesinden bu yana demiryolu çok yol kat etti. Karbon ayak izimizi azaltmak için ülke genelinde elektrikli hatlara, elektrikli trenlere ve daha iyi sinyalizasyona milyarlar tutarında yatırım yapıldı. Ancak şimdi, ekonominin diğer sektörleri yenilikçi ve yeşil çözümler sunarken, demiryolu kendi karbonsuzlaştırmasına yatırım yapmayı sürdürmeli.

Bugün, Britanya'daki demiryolu ana hatlarının neredeyse yüzde 40'ı elektrikli. İngiltere'nin güneydoğusundaki yoğun banliyö hatlarının çoğunun elektrikli olması sebebiyle yolcu mili olarak ölçüldüğünde bu oran çok daha yüksek. Ancak Avrupa'nın çoğunun gerisinde kalıyoruz. Dekarbonizasyon Stratejisi'nin bir parçası olarak hükümet, 2040'a kadar salt dizel trenlerden kurtulmayı ve 2050'ye kadar da net sıfır filo elde etmeyi öngören iddialı bir hedef ilan etti. Bu, elektrifikasyona büyük yatırımlar yapılmasını gerektirecek.

Ancak Britanya demiryolları, eskiyen dizel trenlerden oluşan büyük bir filoya 20 yıl boyunca bel bağlamayı sürdürecek. Dizel, hizmet verdiğimiz komşular, müşteriler ve topluluklar için artık kabul edilemez. Chiltern ağındaki hemen hemen her belediye bölgesi iklim acil durumu ilan etti. Birçoğu ana caddelerinde ve merkezlerinde hava kalitesiyle ilgili sorunlarla boğuşuyor.

Zorluk, şimdiye kadar bütünüyle dizel bir filo işlettiğimiz Chiltern'da özellikle keskin. Ancak geçen çarşamba Londra Marylebone İstasyonu'ndan kalkan bir tren, istasyonun 1899'daki açılışından bu yana ilk kez havaya salım yapmadan ayrıldı.

Bu HybridFLEX treni, türünün BK ana hatlarını kullanan ilk örneği. Chiltern, Porterbrook ve Rolls-Royce arasındaki benzersiz ortaklık sayesinde, mevcut bir dizel treni yolcu taşımaya yönelik bir dizel/elektrikli hibritine dönüştürdük.

Tren, yolculukların "ilk ve son milinde" batarya gücüne geçerek daha temiz, daha sessiz ve daha hızlı yolculuklar sağlıyor. Batarya kullanımı CO2'yi yüzde 25, nitröz oksidi yüzde 70, partikülleriyse yüzde 90 azaltıyor. HybridFLEX, istasyon ve depolarda dizel gürültüsü veya dumana neden olmaksızın salımsız çalışıyor. Daha hızlı yolculuk anlamına gelen geliştirilmiş hızlanma; yolcularımız, personelimiz ve komşularımız için de hava kalitesini iyileştirip gürültü kirliliğini azaltıyor.

Şimdi, söz konusu konseptin pratikte nasıl çalışacağını değerlendirmek üzere, sonbaharda düzenli hizmete girmeden önce sürücülerimizi HybridFLEX konusunda eğitiyoruz. Sonrasındaki büyük soru, tüm dizel trenlerimizi HybridFLEX'e dönüştürmeyi öngören iş planının alternatifleriyle kıyası olacak. Bu değerlendirme gelecek ilkbaharda raporlanacak. Bahse konu teknoloji BK'de bugüne kadar 500'den fazla dizel trene uygulandı.

Chiltern gibi demiryolu işletmecileri, sera gazlarını azaltan yenilikçi çözümler geliştirmeye devam etmeli. Dizelden hibrite çevirme teknolojisinin yanı sıra yeni hibrit, gelişmiş batarya ve hidrojen trenlerine de büyük ölçekli yatırımlar yapılıyor. Ancak bu teknolojilerin tesisi hükümet, Network Rail (Büyük Britanya'daki demiryolu altyapısının çoğundan sorumlu olan kuruluş -ed.n.), işletmeciler, vagon sahipleri, tren üreticileri ve sayısız tedarik zinciri firması arasında yakın işbirliği gerektirecek. Birlikte çalışmak suretiyle demiryolu, Britanya'yı tekrar rayına oturtmak için ihtiyaç duyduğumuz yeşil büyümeyi ve refahı sağlayabilir.

Richard Allan, Chiltern Demiryolları genel müdürüdür

 

https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU