Sosyal medyada çok takipçili olmak New York belediye seçimlerinde neden işe yaramadı?

Luch Anna Gray, sosyal medya takipçilerinin sizi gerçek hayatta takip etmeyebileceğini bir kez daha gördüğümüzü yazıyor

Andrew Yang, sosyal medyada en geniş ayak izine sahip olmasına rağmen 4. oldu (Reuters)

New York şehri belediye başkanlığı ön seçiminde oylamalar son bulsa da adaylar bitiş çizgisinin çok uzağında. New York, tarihinde ilk kez yeni belediye başkan adaylarını tercihli oylama usulüyle seçecek. Hiçbir adayın salt çoğunluğa ulaşamaması sebebiyle net bir sonuca ulaşmamızın haftalar alabileceği tahmin ediliyor.

Bu, yarışın sandıklar kapandıktan sonra heyecanlı olmadığı anlamına gelmiyor. Önde gelen Demokrat adaylardan biri, muhtemelen ulusal çapta en büyük isim bilinirliğine sahip olan ve ilk sonuçlarda 4. olunca yarıştan çekilen Andrew Yang'dı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görünürlük genellikle ön seçimlerdeki en büyük engellerden biri oluyor. ABD'de siyasetçilerin sosyal medyayı varlıklarını aşırı biçimde büyütmek için (isim vermiyorum!) kullanmasına hepimiz fazlasıyla aşinayız. Peki bunun bu önemli yarışta bir etkisi oldu mu?

Yarışta 13 Demokrat bulunsa da önde gelen 5 aday var. Sosyal medya takipçilerine baktığımızda, adaylar arasında bariz fark görünüyor. Newswhip verilerine göre Facebook takipçilerinin karşılaştırması şu şekilde:

Facebook takipçi sayısı
 

tablo 2.jpg
New York belediye başkanlığı yarışındaki önde gelen Demorat adayların Facebook takipçi sayıları (Newswhip)


Bunu etkileşimlere (başka bir deyişle gönderilere yorum yapan, tepki veren ya da onları paylaşan kişilere) ayrıştırdığımızda Andrew Yang açık ara önde olmayı sürdürüyor.

Facebook etkileşimleri
 

tablo.jpg
New York belediye başkanlığı yarışındaki önde gelen Demokrat adayların Facebook etkileşimleri (Newswhip)


Twitter da bize benzer bir tablo sunuyor...

Twitter Takipçileri

Scott Stringer 17 bin 700

Eric Adams 34 bin 400

Maya Wiley 451 bin 500

Kathryn Garcia 16 bin 300

Andrew Yang 1 milyon 900 bin
 


Devasa bir sosyal ayak izine sahip olmasına karşın eski başkan adayı ve "sayıların adamı" Andrew Yang ön seçimleri geçemedi. Aksine, eski polis memuru Eric Adams, nispeten küçük mevcudiyetine karşın erken bir liderlik kazandı. Adams'ı, sırasıyla etkin sosyal medya güçleri Alexandria Ocasio-Cortez ve The New York Times'ın desteğini alsalar da Yang'ın etkileyici takipçi sayısına yaklaşmayı başaramayan Maya Wiley ve Kathryn Garcia izledi.

Bir önceki yönetim ve sosyal medyanın yadsınamaz gücü sonrası, takipçilerin popülerliğe eşdeğer olduğunu varsaymak kolay olabilir. Ama yakından izlenen bahse konu yarışta, bunun böyle olmadığını açıkça görebiliyoruz. Bazılarının size modern siyasetin doğası hakkında söyleyebileceği şeylere karşılık New Yorklular daha ziyade politikalara ve adayların geçmişlerine önem veriyor gibi duruyor.

Saygılarımla,

Lucy Anna Gray

ABD okur editörü



https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU