Karamollaoğlu: Merak edilen '128 milyar dolar ne oldu' değil, kime gitti

SP lideri Temel Karamollaoğlu, "Küçük bir azınlığın servetine servet kattığı ancak çoğunluğun kuru ekmeğe, patatese, soğana muhtaç bırakıldığı bir ülke olmamalıydık" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Türkiye'nin Kovid 19 vakalarında "adeta şampiyonluğa doğru" gittiğini kaydeden Karamollaoğlu, "Durumumuzu gösteren grafikler yetersiz kalıyor. Bütün sıkıntılara rağmen vatandaşlarımız pandemi kurallarına en ileri noktada uymuştur" diye konuştu.

"Her vatandaşa 1000 lira verilsin" teklifi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın artan vefat ve vaka sayılarıyla ilgili "Sorumlusu hepimiziz, 84 milyondur" ifadelerini de doğru bulmadıklarını kaydeden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Kovid; günümüzün vebası, geçim sıkıntısı ise kolerası gibi oldu. Vatandaşımız veba ve kolera arasında seçim yapmaya zorlanıyor. Bugün konuşmamız gereken şey açıklanacak destek paketleridir.

Pandeminin başında yaptıkları "Her vatandaşa 1000 lira verilsin" teklifini tekrarladıklarını belirten SP lideri, "Yeri geldiğinde parayı basıp milyarları devreye nasıl sokuyorsanız, vatandaşa destek olmak için de çareler üretebilirsiniz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"128 milyar dolar birilerine gitmiş"

Merkez Bankası rezervlerinden kaybolduğu iddia edilen "128 milyar dolar" tartışmasına da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

128 milyar birilerine gitmiş. Merak edilen; o birileri kim? Para ne oldu değil, kime gitti? Sürekli birbiriyle çelişen farklı kişiler üzerinden açıklamalarda bulunmak yerine çıkın; tek bir ağızdan olup bitenleri tüm gerçekliğiyle anlatın. 128 milyar kime satıldı, hangi süreçler işletildi, o zaman kur oranları neydi, şimdiki durum nedir? Kamuoyunun bu soruları sormaya hakkı vardır.

2000’li yılların başında fabrikaların yıkıldığını ve satıldığını, oradan gelen paralarla yol ve inşaat yaparak "Kalkınıyoruz" havası oluşturulduğunu ifade eden Karamollaoğlu, "Ancak bugün artık borç almak da borcu ödemek de mümkün değil? Çıkmaza girdik. 2013 yılında kişi başına düşen milli gelir 12.582 ABD Doları iken 2020'de bu rakam 8.599 dolar olmuş. Üretimi bütünüyle terk ederseniz içine sürüklendiğimiz bu durum kaçınılmaz olur" diye konuştu.

İktidara çağrıda bulundu

İktidara "Kanal İstanbul'la uğraşacağınıza üretimle, ithalat ihracat dengesini düzeltmeyle, işsizliğe çözümle, kendi kendimize yeteceğimiz tarım politakasıyla uğraşın" çağrısında bulunan Karamollaoğlu, "Güçlendiğini iddia eden bir ülkeden; borç bulamayan, hazinesi tamtakır, Merkez Bankası ekside çalışan bir ülke haline geldik. Bu durum bugünkü iktidarın kabahatidir. Büyümeyi inşaatla, rantla özdeşleştirmiş bir anlayış terk edilmeden ülkemizin ayağa kalkması mümkün olamaz" dedi.

"Çoğunluğun kuru ekmeğe, patatese, soğana muhtaç bırakıldığı bir ülke olmamalıydık"

Türkiye’de geniş tanımlı işsizlik %30’lara dayandığını ifade eden SP lideri şu ifadelerle devam etti:

Genç işsizlikte rekor üstüne rekor kırılıyor. Anne babalar işsiz, geçimlerini sağlayacak parayı evlerine götüremiyorlar. İnsanımızın her geçen gün daha da fakirleştiği, küçük bir azınlığın servetine servet kattığı ancak çoğunluğun kuru ekmeğe, patatese, soğana muhtaç bırakıldığı bir ülke olmamalıydık.

Saadet Partisi olarak daha seçim gündemde değilken ittifakların konuşulmasına karşı "Geçim İttifakı" dediklerini anımsatan Karamollaoğlu, "Geçim İttifakı şu anda seçim ittifakının önünde olan bir konu. Biz bu ittifakı her hafta gündeme getireceğiz ve tekliflerimizi tek tek sıralayacağız" dedi.

 

 

 

 

 

Indepedent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU