Evden çalışmaya hemen alışmayın, patronlar ofis kültürünü yeniden canlandırabilir

Salgından daha iyi bir iş kültürü çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil, öte yandan ofisin çöküşüne dair haberler de abartılıyor olabilir

Tecrit süresince sağlanması zor olan eğitime ve/veya danışmanlığa en çok ihtiyaç duyan daha genç çalışanlar, sosyal etkileşim eksikliğini en çok hisseden kesim olabilir (Unsplash)

En sonuncusunu The Daily Mirror, The Express ve bir dizi bölgesel markanın yayıncısı Reach'in yarı-kalıcı evden çalışmaya geçmesinin teşkil ettiği son haberler dikkate alındığında, bu şaşırtıcı görünebilir.

Lloyds ve HSBC gibi bankacılık devlerinin ofis alanlarını indirgemek için attığı gündem olan adımları takip eden Reach, haber merkezlerinin çoğunu kapatmayı planlıyor. Buna benzer duyurular az ve istikrarlı şekilde gelmeye devam ediyor.

Öyleyse neden KPMG'nin düzenli olarak yaptığı CEO anketinde, görüşülen 500 küresel patronun 5'te birinden azının (yüzde 17) pandemi sonucu ofis alanlarını küçültmeyi düşündüğü belirtilerek söz konusu trendin zirve yaptığı öne sürülüyor. Bu sayı, Ağustos 2020 anketinde küçülmek isteyenlerin yüzde 69'una tekabül ediyor.

Bu, sırf başlık atmak için tasarlanmış ucuz bir internet anketi de değil. Profesyonel hizmetler firması KPGM'nin görüştüğü 500 CEO (Birleşik Krallık [BK] dahil) 11 ana küresel pazardan geliyor ve hepsi de yıllık satışı en az 500 milyon dolar (yaklaşık 3 milyar 990 milyon TL) olan, üçte birinin satışıysa 10 milyar doları (yaklaşık 79 milyar 814 milyon TL) aşan işletmeleri yönetiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KPGM sonuçlarda iki ana faktör buldu. Birincisi, veri korumaya yönelik endişeler. Bu, katılımcıların yaklaşık 5'te birinin (yüzde 18) en önemli endişe kaynağı olarak gösteriliyor.

Hassas bilgileri evdeki, hatta halka açık ağlara taşımak, geniş kapsamlı sonuçları olan önemli bir zorluk ve risk demek. Genellikle ani ve hızlı değişimin getirdiği sürpriz kutularından biri. Pandemi öncesinde endişe verici bir sıklıkta kötü niyetli bilgisayar korsanlığı saldırıları haberleri geliyordu. Şirketlerin hedef alındıklarında karşılaşacakları olası sonuçlar, özellikle de müşterileri zarar görürse gayet ciddi olabilir. Sorunun üstesinden gelmek için hatırı sayılır ölçüde düşünme ve muhtemelen yatırım gerekecek.

İkinci meseleyse, işçilerin ofislere en azından bir miktar erişim talebi. Bu özellikle, tecrit süresince sağlanması zor olan eğitime ve/veya danışmanlığa en çok ihtiyaç duyan ve sosyal etkileşim eksikliğini en çok hisseden kesim olan genç çalışanlar açısından geçerli bir durum.
 


Karma bir ev/ofis düzenlemesi bu problemi çözecektir. Ancak başarılı bir biçimde çalışabilmeleri için yine de ofis alanına ihtiyacınız var.

Ne kadar? Karma ne kadar karma... Haftada iki gün ofis? Üç?

İşte, soru bu, değil mi? Doğru cevap, eğer bir doğru cevap varsa, gelecek yıla kadar asılı kalacak gibi görünen belirsizlik sisiyle örtülü. Bu husustaki işveren politikası, şirketlerin yüksek nitelikli personel çekme yeteneği üzerinde de önemli bir etki doğurabilir.

Ankete katılan patronların neredeyse yarısı (yüzde 45) gelecek yıl "bir zamana" kadar normale dönüş beklemese de (ekonomik açıdan) güvenlerinin artıyor görünmesi ümit verici.

Küresel CEO'lar kontrolü elinde tutmaya alışkın güçlü insanlardır. Salgın kontrolün bir kısmını ellerinden aldı. Özellikle virüsün ilerlemesinin ABD, Brezilya ve (yakın zamana kadar) BK gibi bazı yerlerde çok kötü politikalardan etkilenmesi sebebiyle bu kolay ölçülebilir bir risk değil. Çirkin aşı politikaları da virüsü küresel çapta durdurma çabalarına karşı giderek daha zararlı bir rol oynuyor.

CEO'lar bu sebeple (muhtemelen kabullenmek istemeyeceklerse de) ileride telafi etmek üzere süreç devam ederken uyum sağlamak zorunda kalıyor. Bu durum, ofislerinin bir yıl içinde nasıl görüneceği ve hatta ofislerinin olup olmayacağıyla sınırlı değil.

Bu durumdan alnının akıyla çıkanlar yüksek maaşlarını hak etmeyecek. Ödenen miktar göz önüne alındığında, bunu hak eden çok az kişi var. Ama bir miktar saygı kazanmış olacaklar.

Gayelerine yardımcı olacak yollardan biri, çalışanlar ve çalışanları temsil eden sendikalara konuşmak yerine onları dinlemek olacaktır.

Kurumsal vaatler hususunda alaycı olmak çok kolay (güzel sözler bu cephede anlamlı eylemleri bastırabilir) ama eğer CEO'lar inşa etmek isterse, pandemiden daha iyi bir iş kültürünün çıktığını görmek tamamen mümkün.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU