Numan Kurtulmuş: Bu oyunu bozacağız, başka çaremiz yok

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, bazı güçlerin Türkiye’nin yükselişini engellemek için teröre destek verdiklerini belirterek, “Bu oyunu bozacağız. Başka çaremiz yok" dedi

Kurtulmuş, "Türkiye ileriye gittikçe ayağından çekmek, çelme takmak, yeniden güçlü Türkiye'nin kuruluşunu engellemek isteyen içerde ve dışarda bir takım güçlerin olduğunu bilyoruz" dedi / Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, terörle mücadelenin önemini vurgulayarak, "Bu ortak bir milli meselemizdir. Bu milli meselemizi, sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil, terörün arkasındaki bütün nedenler ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Ordu İl Başkanlığının, düzenlediği 7. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere kente gelen Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel'i makamında ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Kurtulmuş, Türkiye ileriye gittikçe ayağından çekmek, çelme takmak, yeniden güçlü Türkiye'nin kuruluşunu engellemek isteyen içerde ve dışarda bir takım güçlerin olduğunu bildiklerini söyleyerek, "Bu güçler her vesile ile her türlü aracı kullanıyorlar. Yeri geliyor ekonomik olarak baskı altına almaya çalışıyorlar, yeri geliyor içerde fitne fesat çıkarmaya çalışıyorlar. Yeri geliyor terör örgütleri marifetiyle maalesef eski bir oyunu, bundan bir asır evvel, bu coğrafyada Osmanlı'nın çöküşüyle birlikte gündeme gelmiş olan vekalet savaşlarını hortlatıyorlar" şeklinde konuştu.

"Türkiye bölgenin yükselen bir gücüdür"

Vekil olarak tayin edilen cinayet çeteleri ve terör şebekeleriyle Orta Doğu'da, bölgede, halkların arasına fitne fesat sokulmak istendiğine dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 40 yıldır PKK belasıyla uğraştığını biliyoruz. Yıllar önce yaptığımız araştırmada, o zaman ki terörün Türkiye'de ki maliyeti 1,5 trilyon dolardı. Bu rakamın bugün çok daha ileriye gittiğini, 2 trilyon doların üzerine çıktığını tahmin ediyoruz. Niye bu terör örgütleri bir şekilde harekete geçiriliyor? Burada maksat bellidir. Türkiye bölgenin yükselen bir gücüdür. Özellikle pandemi sonrasında kurulacak yeni dünya düzeninin en önemli aktörlerinden birisi olmaya aday ülkedir. İstiyorlar ki Türkiye bu terörle uğraşsın. Binlerce insanımızı kaybetmişiz. Türkiye burada trilyonlarca dolar büyük bir maliyet ödemiş. Eğer bunlar ödenmemiş olsaydı, örneğin Ordu-Giresun Havalimanını biz 30 sene evvel yapabilirdik"

"Terörle ayaklarımıza pranga vurdular" diyen Kurtulmuş, "Şimdi de bu yeni dönemde Türkiye'nin güçlü olması, Doğu Akdeniz'de Mavi Vatan'ı savunması, Karabağ zaferinin arkasında durması, terör örgütlerine karşı vermiş olduğu etkin bir mücadele, bunların uykularını kaçırıyor." ifadelerini kullandı. 

"Bu oyunu bozacağız. Başka çaremiz yok"

Kurtulmuş, karşılarında eline sadece bir kaç bin silah tutuşturulmuş teröristler olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü :

"Bunların arkasında nice devletlerin, istihbaratla, lojistikle, silah desteğiyle ve hatta siyasi destekle nasıl bir destek verildiğini, cümle alem biliyor. Biz de biliyoruz. Terörü kınayamayanlar nasıl terörle mücadele edecek. Terörü bir insanlık suçu olarak görmeyenler nasıl dünyada barışın gelmesine katkı sağlayacak. Bunların işi gücü Osmanlı'nın çökertilme sürecinde kullandıkları bir takım silahlı milisleri, nasıl Ermeni çetecileri, nasıl Yahudi çetecileri kullandılarsa bu coğrafyada şimdide PKK, PYD, IŞİD ve diğerlerini kullanıyor. Amaçları bu bölgede insanları mezhep temelinde ve etnik kökende bölmek ve bu bölgenin yükselen gücü olan Türkiye'nin önünü kesmektir. Bu oyunu bozacağız. Başka çaremiz yok" 

"Bu ortak bir milli meselemizdir"

Terör örgütlerinin milletin arasına fitne fesat sokmalarına asla izin vermeyeceklerini söyleyen Kurtulmuş, "Bu ortak bir milli meselemizdir. Bu milli meselemizi, sadece son terörist kalmayıncaya kadar değil, terörün arkasındaki bütün nedenler ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Terörün bütün şartları ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleyi her platformda devam ettireceklerine vurgu yapan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle biz kazanacağız. Terör örgütleri ve onların sahipleri avucunu yalayacaklardır. Bu ülkeyi bölemeyecekleri gibi bu ülkenin yükselişinin de asla önünü kesemeyeceklerdir" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU