HDP ve Fahrettin Altun arasında "Gara operasyonu" tartışması

HDP, Altun'un "Gara operasyonu" ile ilgili partiye yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. Altun ise, "PKK’nın kontrolünde olan bir şer odağıyla mücadele etmek benim asli görevimdir" dedi

Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Gara operasyonu sırasında PKK'nın elinde rehin tutulan 13 kişinin şehit edilmesiyle ilgili partiye yönelik suçlamalarına tepki gösterdi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kimse sebep olduğu kan ve gözyaşını, HDP’ye dil uzatarak temizleyemez. 6 milyondan fazla oy almış partimize dil uzatmak, sarayın bol maaşlı medya kayyımı olan Fahrettin Altun'un boyunu aşmaktadır. Halkın gerçekleri bilmeye hakkı vardır. Hesap vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Altun'dan açıklama

Altun, HDP'nin söz konusu paylaşımını alıntılayarak, "Milletimiz sizden şehitlerimizin hesabını soracak" dedi.

Altun açıklamasına şöyle devam etti:

Sadece sizden değil sizinle birlikte yol yürüyenlerden de. PKK’nın kontrolünde olan bir şer odağıyla mücadele etmek benim asli görevimdir. Tehditleriniz bize sadece güç verir!  Bu ülkeyi size böldürtmeyeceğiz. Ölümüne, ölümüne!

Cumhurbaşkanımız, tüm dünyaya açık ve net bir mesaj verdi. Türkiye, terörle mücadelesinde hiçbir şart ve koşulda en ufak bir taviz vermeyecektir.  Türkiye’nin dostluğu müşfik, düşmanlığı ise son derece şedittir. Türkiye’nin karşısında olmayı tercih edenler iyi düşünsün!

Ne olmuştu?

Pençe-Kartal Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyinde Gara bölgesine yapılan operasyonda 3 asker ve PKK tarafından bir mağrada rehin tutulan 13 kişi şehit edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU