ABD ordusu, 57 farklı lehçede küfür edebilen robotları hedef olarak kullanmaya başladı

Robotlar saatte 17 kilometre hıza ulaşabiliyor

Atış talimlerinde sabit ya da belli bir doğrultuda hareket eden hedefler kullanan ABD ordusu, bünyesine robotlar katarak bunları gerçekçi birer düşmana dönüştürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuzey Karolina eyaletindeki ABD Deniz Piyade Kolordusu üssü Camp Lejuene’de kullanılmaya başlayan robotlar, askerlere doğru hücum edip 57 farklı lehçede küfür edebiliyor.

Marathon Targets adlı Avustralya merkezli şirketin tasarladığı robotlar dört tekerlekli bir gövde üzerinde çalışıyor ve bunlar askeri sınıf Segway’lerde bulunan ağır gövdelerle aynı.

 

36972546-9064475-image-m-3_1608225800043.jpg
Yetkililer robotlar sayesinde askerlerin gelişeceğini umuyor (Marathon Targets)

 

Şirketin Kuzey Amerika bölgesi başkanı Ralph Petroff, robotların navigasyon için lazer sensörü kullandığını, konuşma veya silah sesi gibi askeri efektler için hoparlör taşıdığını belirtirken sürücüsüz araçtakilere benzer teknolojilere sahip olduğunu söyledi. Petroff, sözlerine şöyle devam etti:

Robotlar düşman gücü, sivil görgü tanığı veya insan kalkanı haline gelen rehine olarak davranabilir. Son derece verimli elektrik motorları ve pilleri, yaklaşık 225 kilogramlık robotları insan hızında hareket ettirebilir. Yaralandıklarında kaçıp sızlanabilir ve hatta ‘öldürüldüklerinde’ çığlık atıp düşebilir.

Range Golf-36 adı verilen robotları, geleneksel hedeflerden daha iyi yapan şeylerden biri de önceden belirlenmiş güzergahlara değil her yere gidebilmesi. Bunu yaparken saatte 17 kilometre hızla hareket edebiliyor.

Daily Mail'in haberine göre, şirket, ABD Deniz Piyadeleri’nin yaptığı testler ve değerlendirmelerin, askerlerin söz konusu robot hedeflerle talim yaptıktan sonraki 24 saatte muharebe hassasiyetlerinin yüzde 104 arttığını gösterdiğini bildirdi.

US Army's Research Institute (ABD Ordusu Araştırma Enstitüsü) de geleneksel eğitim yöntemlerine kıyasla menzil veriminde 3,7’lik artış gözlemlediğini bildirdi. Orduda astsubay olan Joshua Smith, “Bir Denizci, hareketli hedefte yüzde 20 ila 30 isabet oranından yüzde 80 ila 90’a kadar çıktı” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU