Twitter, hacklenen FBI verilerini paylaşan DDoSecrets hesabını askıya aldı

1996'dan 2020'ye, 24 yıla yayılan 269GB'lık belge koleksiyonu paylaşıldı.

BlueLeaks adlı belgelerde 200'den fazla eyalet, yerel ve federal düzeydeki kuruma ait iç yazışmalar ve finansal kayıtlar yer alıyor (AP)

Twitter, polis departmanlarında yıllarca tutulan kayıtları sızdıran grubu engelledi.

Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) adı verilen grup, 200 emniyet teşkilatından belge yayımlamıştı.

Twitter, "hacklenmiş materyalleri yaymaya karşı konan kurallarını ihlal ettiği için" hesabı platformundan sildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gruba gönderildiği anlaşılan elektronik postada, "Doğrudan hacklenme sonucu elde edilmiş özel bilgileri içeren, kişilere fiziksel zarar verebilecek ya da tehlikeye sokabilecek veya ticari sırlar içerebilecek içerik için hizmetlerimizin kullanılmasına izin vermiyoruz" dendi.

Ağustos 1996'dan Haziran 2020'ye 24 yılı kapsayan 269GB'lık belge koleksiyonu paylaşıldı.

Belgeler, FBI'ın protestocuların sosyal medya hesaplarını izlediğini ve bazı bilgileri emniyet teşkilatına gönderdiğini gösterdi.

Diğer belgeler de FBI'ın protestocu gruplara yapılan bitcoin bağışlarını takip ettiğini gösteriyor.

Ayrıca belgeler, beyazların üstünlüğü yanlısı grupların şiddeti kışkırtmak amacıyla antifaşist protestocuları taklit ederek paylaşım yaptığı konusunda da uyardı.

Ulusal Füzyon Merkezi Derneği (NFCA) yaptığı açıklamada, "İlk analizimiz bu dosyaların bazılarının otomatik takas merkezi (ACH) banka kodları, uluslararası banka hesap numaraları (IBAN'lar) ve diğer finansal verilerin yanı sıra kişisel tanımlama amaçlı bilgiler (PII), İstihbarat Talepleri'nde (RFI'ler), diğer emniyet teşkilatlarının ve devlet kurumlarının raporlarında listelenen şüphelilerin fotoğrafları gibi yüksek düzeyde hassas bilgiler içerdiğini ortaya koydu" dedi.

Füzyon merkezleri, emniyet teşkilatı kuruluşları arasında hukuki yaptırım ve kamu güvenliği bilgilerini paylaşan hükümet yönetimindeki organlardır.

NFCA ayrıca, "Bu sızıntıda yer alan verilerin ön analizi, birden fazla füzyon merkezinin, emniyet teşkilatının ve ABD'de çapındaki diğer devlet kurumlarının kullandığı internet hizmetleri şirketi Netsential'ın açığın kaynağı olduğunu gösteriyor" diye yazdı.

Netsential bu açığın büyük olasılıkla, zararlı içeriği sokmak için şirketin açığa çıkmış başka bir müşterinin kullanıcı hesabından ve internet platformunun yükleme özelliğinden yararlanan kötü niyetli failler sonucu yaşandığını, bunun da diğer Netsential müşterilerine ait bilgilerin sızıntısına yol açtığını doğruladı.

Farklı bir hesaptan tweet atan DDoSecrets'ın kurucu ortağı Emma Best ise grubun "dünya çapında düzinelerce büyük haber kuruluşuyla beraber çalıştığını ve kara para aklama projelerini, yolsuzluğu ve daha fazlasını ortaya çıkaran terabaytlarca veri yayınladığını" söyledi.

Şimdi kolluk kuvvetleriyle ilgili #BlueLeaks dosyalarını yayımladığımız için sansürleniyoruz.

Wired'a konuşan Best, grubun suç mağdurları ve sağlık bilgilerine dair detayların yanı sıra özel işletmelerle, sağlık hizmetleriyle ve emekli gazi dernekleriyle ilgili bilgiler içeren yaklaşık 50 GB'lık veriyi de kaldırdığını söyledi.

Twitter, bilgi sızdıran hesaplara karşı uyguladığı politikasında tutarlı davranmadı. Ars Technica'nın da belirttiği gibi Demokratik Ulusal Komite'nin hacklenen verilerini yayımlayan WikiLeaks hesabı hala çalışır durumda.

Best, belgelerde polisin yasadışı olmasa bile ihtilaflı uygulamalarının açığa çıktığına işaret etti. Örneğin 'antifaşist' için kısaltma olarak kullanılan ve halihazırda beyazl milliyetçilere muhalefet eden 'Antifa'yı kabul etmek yerine, beyaz milliyetçileri 'anti-Antifa' diye nitelemek gibi.

Best, "Bunun devasa polis suistimalini ortaya çıkarmasının pek olası olmadığına dair birkaç yorum gördüm ama bence bu yorumlar meseleyi tam da anlayamıyor ya da en azından polis suistimalini sadece yasadışı davranışlara eşit sayıyor. Mevcut çoğu protestonun bir kısmı, polisin yasal şekilde neler yapabildiği ve yaptığıyla ilgili" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU