Pezeşkiyan: Nükleer tesislerimizi yeniden daha güçlü şekilde inşa edeceğiz
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD'nin hedef aldığı nükleer tesisleri yeniden ve daha güçlü şekilde inşa edeceklerini söyledi.
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Pezeşkiyan, ülkedeki nükleer tesisleri ziyareti esnasında açıklamalarda bulundu.
Pezeşkiyan, "Nükleer bilim, bilim insanlarımızın zihnindedir. Bina ve fabrikaların yok edilmesi sorun değildir. Yeniden ve daha güçlü şekilde inşa edeceğiz" dedi.
Ülkesinin nükleer faaliyetlerinin barışçıl ve sivil amaçlar içerdiğini dile getiren Pezeşkiyan, "Düşmanlar, İran'ın nükleer faaliyetleri hakkında 'bomba yapmaya çalışıyoruz' izlenimi vermeye çalışıyorlar. Oysa biz, Rehber'in (Ali Hamaney'in) fetvası gereğince nükleer bomba kullanımını haram kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Sudan Devlet Bakanı: HDK, Faşir'e girdikten sonra 2 günde 300 kadını öldürdü
Sudan Sosyal Refah İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Selima İshak, Kuzey Darfur'un merkezi Faşir kentinde kontrolü sağlayan Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) kente girdikten sonra ilk 2 gün içinde 300 kadını öldürdüğünü söyledi.
İshak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sudan'da orduya karşı silahlı mücadele yürüten, özellikle Darfur başta olmak üzere ülkenin farklı bölgelerinde sivillere yönelik katliamlarla suçlanan HDK'nın Faşir kentindeki ihlallerine ilişkin bilgi verdi. "HDK kente girdikten sonra ilk 2 gün içinde 300 kadını öldürdü." diyen İshak, şöyle devam etti:
Faşir'de kadınlar cinsel saldırı, şiddet ve işkenceye maruz kalıyor. Kentte insanlar; işkenceye, istismara, şiddete uğramaya, aşağılanmaya ve küçük düşürülmeye devam ediyor. Burada yaşananlar, sistematik bir etnik temizlik ve herkesin sessiz kalarak göz yumduğu büyük bir suçtur.
Saldırılar nedeniyle Faşir'den Tavila kasabasına kaçanların da tehlike altında olduğunu belirten İshak, "Çünkü bu bölgeler arasındaki yollar ölüm yoluna dönüştü." ifadesini kullandı.
Yerlikaya: 11 suçluyu Türkiye'ye getirdik
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 9 ve ulusal seviyede aranan 2 kişinin yakalanarak Türkiye'ye getirildiğini duyurdu.
Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:
Kırmızı bültenle aradığımız 9, ulusal seviyede aradığımız 2 suçluyu, Gürcistan (6), Almanya (3), Arnavutluk ve Belçika'dan ülkemize getirdik. Kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan A.A, R.A, Ö.İ, R.O, Z.Y, G.Y, E.L, U.Ç, T.C. ile ulusal seviyede aranan S.V. ve A.G. isimli şahıslar yakalandı ve ülkemize iadeleri sağlandı.
Bakan Yerlikaya, operasyonların EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı görevlileri, İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları koordinasyonunda yürütüldüğünü belirtti. Yerlikaya, "yurtdışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan şahısların izini titizlikle sürdüklerini" belirterek, "Hangi bültenle aranırsa aransın, nerede olursa olsun suç işleyenleri bir bir yakalayıp ülkemize geri getiriyoruz. Milletimizin huzuru ve güveni için kararlılıkla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Trump'tan Nijerya'ya uyarı: Savaş Bakanlığımıza olası eyleme hazırlanma talimatını veriyorum
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social'daki paylaşımında Nijerya'yı uyararak, "Eğer Nijerya hükümeti Hristiyanların öldürülmesine göz yummaya devam ederse, ABD Nijerya'ya yapılan tüm yardım ve desteği derhal kesecek ve gerektiğinde, bu korkunç katliamları gerçekleştiren İslami teröristleri yok etmek amacıyla 'silahlar ateşlenerek' ülkeye girebilir" dedi.
Trump ayrıca, "Bu nedenle Savaş Bakanlığımızı olası bir eyleme hazırlanması talimatını vermekteyim. Eğer harekete geçersek, terörist haydutların bizim değerli Hristiyan vatandaşlarımıza yönelik saldırıları gibi, müdahale de hızlı, acımasız ve kesin olacaktır. Nijerya hükümetine hızlı davranması yönünde bir uyarıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.
© The Independentturkish