Adalet Bakanlığı, AK Parti’den istifa eden avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma yapılmasına izin verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB davası kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Murat Kapki ile Birinci’nin cezaevinde gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin iddiaları incelemek amacıyla soruşturma başlatmıştı.
Bunun ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Birinci’yi disipline sevk etme kararı aldı. Disiplin süreci tamamlanmadan Birinci, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Adalet Bakanlığı ise 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 58/1 maddesi gereğince Birinci hakkında soruşturma yürütülmesine izin verdi.
Kapki’nin ifadesinde, Birinci’nin yalan ifade karşılığında kendisinden 2 milyon ABD doları talep ettiği öne sürmüş. Kapki ayrıca, Birinci’nin görüşmede kendisine “Makyavelist düşün, çıkmak için her şey mubahtır” dediğini aktarmıştı.
Independent Türkçe