Ünlü yönetmenden aksiyon destanının devam filmine övgü yağmuru

"Ne yolculuk ama, çok eğleneceksiniz"

Film, 24 Mayıs'ta sinemalarda vizyona girmeden önce Cannes Film Festivali'nde ilk gösterimini yapacak (Warner Bros)

Tam Gaz (Baby Driver), Dün Gece Soho'da (Last Night In Soho) ve Zombilerin Şafağı (Shaun Of The Dead) gibi sevilen yapımların yönetmeni Edgar Wright, beğendiği filmler hakkında konuşmayı seviyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son olarak Zendaya'nın başrolünde yer aldığı Rekabet'le (Challengers) ilgili olumlu görüşlerini paylaşan yönetmenin artık yeni bir favorisi var: George Miller'ın yeni filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga).

Wright, dün Twitter'da son takıntısı hakkında uzun bir yorum kaleme aldı. Britanyalı sinemacı, Fury Road'un bir kovalamaca destanı olduğunu şöylerken Furiosa için "bir intikam filmi" yorumunu yaptı.

"Bunu nasıl yaptığını hâlâ anlamıyorum"

Wright, "Bir film yapmak için neler gerektiğini anlasam da Dr. George Miller'ın bunu nasıl yaptığını hâlâ anlamıyorum" diye yazdı. 

Bir ay önce Furiosa'yı izleyecek kadar şanslıydım ve halen onunki gibi filmlerin nasıl var olduğuna şaşırıyorum. O kadar karmaşık, detaylı ve sürükleyici ki...

50 yaşındaki Wright, filmle ilgili yorumuna şöyle devam etti: 

Bize 45 yıllık yaratıcı, içgüdüsel bir sinema sundukları için George ve ekibine şapka çıkarıyorum. Film gözleriniz ve kulaklarınız için bir şölen, 1979'daki ilk Max macerasına tam bir dönüş.

Wright ayrıca filmin Ben-Hur'u anımsatan, intikamını en tatlı şekilde alan bir öç destanı olduğunu söyledi.

"Ben-Hur gibi bir şey"

"En yakın karşılaştırma Ben-Hur gibi bir şey olabilir: Uzun bir intikam fitili yıllarca yanar ve (spoiler yok) en tatlı intikamla sonuçlanır" diye yazdı. 
 


"Ben hem ilham aldım hem de kıskandım" diyen Wright, filmin ortalarındaki bir sahnede, arkadaşının kulağına eğilip "Bunu nasıl yapıyor?" dediği bir an olduğunu da ekledi.

Wright, filmle ilgili yorumunu şöyle noktaladı:

Ne yolculuk ama, çok eğleneceksiniz!


Independent Türkçe, IndieWire, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU