SOHR: Rus kuvvetleri Golan yakınında iki yeni gözlem noktası kurdu

Gözlemevi, Rus kuvvetlerinin Tel Mashara'daki Suriye rejim güçlerine ait bir askeri bölgede ve Suriye Kuneytra vilayetinin orta kırsalındaki Ceba kasabasının batısında yer alan Tel Al-Karam'da konuşlandırıldığını duyurdu

Birleşmiş Milletler barışı koruma güçleri, İsrail kontrolündeki Golan bölgesinde, İsrail-Suriye sınırındaki bir bölgede / Fotoğraf: Reuters

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün (Perşembe) Rus güçlerinin, İsrail güçlerinin bulunduğu Golan sınırında iki yeni gözlem noktası kurduğunu bildirdi.

Gözlemevi, Rus kuvvetlerinin Tel Mashara'daki Suriye rejim güçlerine ait bir askeri bölgede ve Suriye Kuneytra vilayetinin orta kırsalındaki Ceba kasabasının batısında yer alan Tel Al-Karam'da konuşlandırıldığını duyurdu.

Gözlemevi, iki yeni noktanın kurulmasının "bölgede Lübnan Hizbullahı ile İran’a bağlı gruplar ve İsrail arasındaki gerilimin azaltılması çerçevesinde" gerçekleştiğini belirtti.

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı'ndan aktardığı habere göre Rusya'nın Golan yakınındaki gözlem noktalarının sayısı 14’e çıktı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU