Kuzey Kore'ye kaçan ABD'li askerle ilgili "çok kısa" bir açıklama geldi

Daha önce kamu malına zarar verme ve saldırı suçlarını kabul eden King, Güney Kore'de tutuklanmıştı

ABD Ordusu'nun askeri Travis King (Reuters)

Kuzey Koreli yetkililer, Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığı'nın geçen ayın sonlarında koşarak sınırı geçen ABD'li asker Travis King hakkındaki bilgi edinme talebine kısa bir yanıt verdi.

18 Temmuz'da bir tur grubuyla Kuzey ve Güney Kore arasındaki sınıra giden King koşarak sınırı geçmiş ve Kuzey Kore güçlerine teslim olmuştu.

King daha önce Güney Kore'de saldırı ve kamu malına zarar verme suçlarından 40 günden uzun süre tutuklu kalmıştı. ABD'li askerin ülkesine dönmesi planlansa da King dönüş yolculuğunu es geçerek Kuzey'e kaçmıştı.

South China Morning Post'a (SCMP) göre Tuğgeneral Patrick Ryder, Kuzey Koreli yetkililer BM Komutanlığı'nın askerle ilgili bilgi edinme talebini tanısa da ayrıntı vermediklerini söyledi.

Tuğgeneral Ryder basına verdiği demeçte şöyle dedi: 

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC), BM Komutanlığı'na yanıt verdiğini teyit edebilirim ama elimde açıklayabileceğim kayda değer bir gelişme yok.

ABD'li Tuğgeneral Ryder, Kuzey Kore'nin yanıtını soruşturmanın "tanınması" diye nitelendirdi.

Tuğgeneral Ryder, "İlk bilgi aktarımı yapıldı ve bu esasen KDHC hükümetinin evet, bilgi edinme talebinizi aldık diyerek bunu tanımasıydı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mahkeme belgelerine göre King, Korelilere küfürler savurarak bir polis arabasına zarar verme ve saldırı suçlarını kabul etmişti.

King, Güney Kore'de işlediği suçlardan dolayı hüküm giyen ABD Ordusu mensuplarıyla diğer yabancıların tutulması amacıyla açılan Cheonan Cezaevi'ndeki bir çalışma kampında 24 Mayıs'tan itibaren çalışmaya mahkum edilmişti.

SCMP'ye konuşan ve ismi açıklanmayan ABD'li askeri yetkililere göre King'in, Teksas'taki Fort Bliss üssüne döndüğünde disiplin cezası alması planlanmıştı.

Pentagon temmuzda, Kore'deki ABD kuvvetleriyle ABD Ordusu'nun karşı istihbaratının King'in kaybolmasıyla ilgili bir soruşturma yürüttüğünü doğrulamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU