Erdoğan: Gece yarısı Kürt-Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları bizi sindiremez

Batman'da konuşan Erdoğan, "Ya Kürt kardeşlerimizin haklarını teslim edenlerden ya da elinde Kürt kardeşlerimizin kanı olan CHP zihniyetinden yana olacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da partisinin mitinginde konuştu.

Batman mitingine 55 bin kişinin katıldığını belirten Erdoğan, "Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne de sokaklarımızı karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları ne milli iradeye parmak sallayan Batılı dergilerin kapakları ne Kandil'deki baronlarının alçak tehditleri, ne de azgın azınlığın giderek artan nobranlıkları bizi korkutamaz, sindiremez, yıldıramaz. Ebedi kardeşliğimizi asla bozamaz. Kürt ile Türk'ü, Alevi ile Sünniyi kimse ayıramaz" dedi.

"Ya birlik siyasetini ya da kavga siyasetini tercih edeceğiz"

"14 Mayıs çok önemli. Sadece adaylar arasında tercihte bulunmayacağız, cumhuriyetimizin yeni asrının nasıl olacağına da karar vereceğiz" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ya Kürt kardeşlerimizin haklarını teslim edenlerden ya da elinde Kürt kardeşlerimizin kanı olan CHP zihniyetinden yana olacağız. Bu Selo Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay bay kemal Selo'yu çıkaracağım diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği sürece çıkaramazlar, Cumhur İttifakı iktidarda olduğu sürece çıkaramazlar. Ya birlik dirlik siyasetini tercih edeceğiz ya da kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz. Ya tam bağımsız Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye'de yaşayacağız. Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacakmış. İnanıyor musunuz? Adam yalancı. Akşam yalan, sabah yalan. Bay bay Kemal sadece FETÖ'cü hainlere bahar getirir. Milletimizin böyle bir tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum.

"Her kim benim Kürt kardeşlerimin haklarına el uzatırsa karşısında bizi bulacak"

"TRT Kürdi'den Kürtçe yayından seçmeli ders olarak Kürtçe'nin yer almasına kadar nice adımı biz attık" diyen Erdoğan şunları söyledi:

Şehirlerimizi 21 yıl öncesine göre farklı noktalara taşıdık. Bizi engellemek için her türlü yolu denediler. Ama biz bay bay Kemal ve CHP'ye rağmen Batman'da huzuru, güvenliği ve refahı tesis ettik. Batman'ın çocukları sokaklarında özgürce koşturuyor. Teröristlerin cirit attığı dağlarda kınalı kuzuların sesleri dengbejlere karışıyor. Dünyanın her yerinden insanlar Batman'a gelebiliyor. Her yerde huzur ve güven ortamı hakim olmuştur. Hakiki baharı biz getirdik. Bu kazanımlardan artık geriye dönüş olmayacak. Her kim terör örgütlerinin tehdidi altındaki Türkiye'yi hortlatmaya çalışırsa karşısında bizi bulacaktır. Her kim benim Kürt kardeşlerimin haklarına el uzatırsa karşısında bizi bulacak, Tayyip Erdoğan'ı bulacak, Cumhur İttifakı'nı bulacaktır. Halkım yetki verdikçe bu ülkede analar bir daha ağlamayacaktır. Şu bay bay Kemal Diyarbakır analarını bir kere olsun ziyaret etmedi. Kürt kardeşimi kimse tehdit edemeyecek, iradesine ipotek koyamayacaktır. 

Mehmet Şimşek Batman'da

Erdoğan'ın Batman'daki programına eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı.

Şimşek, miting öncesinde eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Şimşek’in Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda hükümetin ekonomi kadrosunda olması bekleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU