Cinsel saldırı nedeniyle yargılanan gazeteci Batuhan Çolak’a "iyi hal" indirimi

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni’nin aldığı 1 yıl 8 aylık hapis cezası ertelendi

Fotoğraf: Twitter

Aykırı Haber Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, cinsel saldırı suçundan yargılandığı davada iyi hal indirimi ile 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çolak, Bakırköy’de avukat bir kadını zorla arkasından sarılıp öptüğü iddiasıyla “basit cinsel saldırı” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Hürriyet’den Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, Batuhan Çolak’a “sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı” suçundan iki yıl hapis cezası veren mahkeme, “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı bir yıl sekiz aya indirdi.

Mahkeme, cezanın iki yılın altında olması ve sanığın bir daha suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle cezayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 26 Temmuz 2021’de Bakırköy’de meydana gelen olay anlatılmıştı. İddianamede yer verilen müşteki avukat B.K. ifadesinde İstanbul’da serbest avukatlık yaptığını anlatarak “Bir müvekkilim ‘cinsel taciz’ suçundan yargılanarak beraat etti. Medyada müvekkilim hakkında olumsuz haberler çıkmaya devam etti. Doğru haber yapacağını düşündüğüm Batuhan Ç. ile iletişime geçtim. Ataköy’de bir kafede buluştuk. Batuhan Ç. bana kendi dava dosyalarından bahsetti. Ben bu davaları sözleşme yaparak üstlenebileceğimi söyledim. 26 Temmuz gününe ofisimde görüşmek üzere randevu verdim. Büronun terasında görüşüp kahve içtik. Kahve fincanlarını mutfağa götürdüğüm sırada Batuhan Ç. her iki kolu ile gövdemden sararak kendisine çevirdi ve yanağımdan öptü. Ardından dudağımdan öpmeye çalıştı ama buna engel oldum. ‘Ne yapmaya çalışıyorsun’ diyerek kendisine kızdım. Batuhan Ç. özür dileyerek ofisten çıktı” ifadelerini kullanmıştı. Batuhan Ç. ise olaya ilişkin verdiği ilk savunmasında, B.K.’nın kendisine iltifatta bulunduğunu söyleyerek “Bana dünyanın en güzel gülen 10 erkeğinden biri olduğumu söyledi. Müşteki benim internet sitemde yazarlık yapmak istedi. Ben bunu kabul etmedim. Bunun sebebi budur. Bunlar tamamen uydurmadır” demişti.

 

Hürriyet, Serbestiyet

DAHA FAZLA HABER OKU