Akşener'den TÜİK çalışanlarına: Gelin, iki cihanınızı karartmayın

"Ya görevinizi hakkıyla yapın ya da millete karşı sorumluluğunuzun farkındalığıyla o görevlerden devlet insanı vakarıyla şerefinizle ayrılın"

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açıkladığı rakamlar kamuoyunda tartışma yaratan Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) tepki gösterdi. TÜİK çalışanlarına açıkladıkları rakamların işçi, memur ve emeklinin maaşlarını belirlediğini hatırlatan İYİ Parti lideri, "Gelin iki cihanınızı karartmayın. Gelin bu milletin ahını daha fazla almayın. Ya görevinizi layığıyla yapın ya da o görevlerden şerefinizle ayrılın" diyerek seslendi.

"Siz bostan korkuluğu musunuz?"

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ilk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin tartışma yaratan sözlerine değindi. Nebati’nin “Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Bu sistemden dar gelirliler hariç üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar. Çarklar dönüyor” şeklindeki ifadelerini paylaşan Akşener, şunları söyledi:

Bay krizin ekonomi yönetimi sayesinde her gün zamla uyanıyoruz. Artık zamla yatıyor, zamla kalkıyoruz. Emeklilerimiz halk ekmekte sıra bekliyor. Gençlerimiz umutsuzluk içinde gün geçiriyor. Anneler evine et, süt, yağ, un, bez alamadığı için feryat ediyor. Milletimiz güvensizlik içinde yaşarken saraya göre her şey yolunda. Ülkede enflasyon makyajlı haliyle bile yüzde 73,5 olarak açıklanırken, beceriksizliğiyle bilinen Nebati Bakan, 'Bu sistemden dar gelirliler hariç üreticiler, ihracatçılar kar ediyor' diyor. Böyle bir rezalet olabilir mi? Dar gelirli hariç, diğerlerinin işleri yolunda. Bu ne demek? Dar gelirlileri vatandaştan saymayan bir umursamazlık olabilir mi? Siz bostan korkuluğu musunuz? Yazıklar olsun.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“TÜİK kendini Erdoğan’a karşı sorumlu hissediyor”

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) sert sözlerle tepki gösteren Akşener, şöyle devam etti:

Neymiş enflasyon düşüşe girmiş. ÜFE üç hanede. Tırmanış devam ederken, TÜİK tez zamanda bu arkadaşın yardımına koşacak. TÜFE ve ÜFE oranlarından sorumlu daire başkanını görevden aldılar. 20 bölge müdürünü değiştirdiler. TÜİK, domatesin, patatesin, kiranın ne kadardan hesaplandığını açıklamayacakmış. AB'den böyle bir talep gelmiyormuş. TÜİK inandırıcılığını geri kazanmak için daha şeffaf olmak yerine kendisini bu ülkenin vatandaşına karşı değil, Sayın Erdoğan'a karşı sorumlu hissediyor. Tayyip Beyi Üzmeyen İstatistik Kurumu olduğunu itiraf ediyor.

Açıkladığınız rakamlar işçinin, memurun, emeklinin maaşlarını belirliyor. Gelin iki cihanınızı karartmayın. Gelin bu milletin ahını daha fazla almayın. Ya görevinizi layığıyla yapın ya da o görevlerden şerefinizle ayrılın.

 

Erdoğan'ın "sürtük" ifadesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemlerine katılan kişilere “sürtük” demesini eleştiren Akşener, şunları söyledi:

İktidar mensupları öfkelerini, pisliklerini açık etmekten çekinmiyor. İnsanın hakkını koruyacağına hak yiyeni koruyan kirli bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Bugün acaba hangi konuda hakarete maruz kaldık hangi konuda suçlandık diye uyanıyoruz. Tarihin her döneminde aziz Türk milleti Erdoğan'ın zihniyetinde bir gün terörist, bir gün hain bir gün sürtük oluyor. Bu hakareti denize dökülüşünü unutamayan bir Yunan etmedi. Bu hakareti geçmiş yenilgisini unutamayan İngiliz ve travmasını unutamayan Fransız etmedi. Yazıklar olsun.

"Gezi bir direniştir"

Sadece şehirli kadınlar kızdı zannettin değil mi? Sadece oyuna talip olmadıkların öfkelendi sandın değil mi? Sadece karşı mahalle diye bildiklerine hakaret ettin diye düşündün değil mi? Ama yanıldın, hem de çok büyük yanıldın. Ben o gün de söylemiştim, bugün de tekrar ediyorum. Gezi, başlangıcından, bizzat senin elinle rayından çıkartılmasına kadar geçen süreçte sağcısından solcusuna, muhafazakarından sekülerine, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine, herkesin istibdat rejimine karşı sergilediği, bir ruh, bir duruş, bir direniştir.  İstesen de, istemesen de, bu gerçeği değiştiremezsin. Ne yaparsan yap, bu ruhu yenemezsin! Ne kadar sayıp sövsen de, işte en sonunda böyle mağlup olursun!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU