Biden'ın görevdeki ilk yılı tam bir felaket değildi ama iyi de değildi

Harriet Sinclair, Biden'ın sırf diğer adam gitsin diye neredeyse herkesin oy verebileceğiniz türden bir liderin somut örneği olduğunu yazıyor

Başkan Biden'ın onaylanma oranı göreve geldiği günden bu yana istikralı bir düşüş trendinde (AP)

Zavallı yaşlı Joe Biden. Başkan olmak için şahane bir zaman değil. Siyasetteki onlarca yıllık kariyerinin erken günlerinden beridir hedeflediği pozisyondaki ilk yılı, 79 yaşındaki başkomutan için pek iyi gitmiyor.

Başkanlığının birinci yıl dönümünde yayımlanan yeni bir anket, Biden'ın onaylanma oranının sadece yüzde 40 olduğunu gösteriyor. Günümüz standartlarında (bununla tabii ki eski başkan Donald Trump'ın gördüğü iç karartıcı onaylanma oranlarını kastediyorum) bile iyi bir oran değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın onaylanma notundaki bedbaht kırmızı çizgi, göreve geldiği günden itibaren başkanlığındaki ilk yılı boyunca tutarlı bir düşüş eğiliminde. Affedilmez bu çizgi, ABD'nin Afganistan'dan (Trump'ın kabul ettiği ama sonra Biden'ın yönettiği) kaotik geri çekilişinde düşüyor, koronavirüsün Omicron varyantının yayılışında düşmeye devam ediyor ve başkan kendi bahtsız "Build Back Better" (Yeniden Daha İyisini İnşa Et) yasasıyla mücadele verirken eğim yukarı çıkmayı reddediyor.

Biden, Amerika'nın bundan daha fazla bölünemeyeceği bir zamanda Oval Ofis'e gelmekte şanssız mıydı? Yoksa gerçekten halk layık olduğu liderle mi yönetilir?

Tabii ki, ikisinden de biraz var. Biden, boynuz takmış delilerin parlamenterlerin kellesi için haykırmasından yalnızca birkaç hafta sonra, ayrıştırıcı anlatılar ve komplo teorileriyle parçalanmış bir ulusu birleştirme görevini üstlenmişti. İki partili uzlaşmalara meraklı olduğu bilinen bir adam için bile kolay bir iş değil.

Ayrıca kendisine, Trump'ın 2016 zaferi sonrası kimlik krizi yaşayan ve o zamandan beri ilericiler ve ılımlılar kozlarını paylaşırken dümenini yitirmişe benzeyen, giderek parçalanmış bir Demokrat Partiyi de bir araya getirme rolü verildi.
 


Ancak Biden, sırf son adam gitsin diye neredeyse herkese oy verebileceğiniz türden bir liderin somut örneğini teşkil ediyor. Biden'ın, büyük ölçüde sönük bir seçim kampanyasına rağmen tarihteki tüm başkan adayları içinde en çok oyu aldığını unutmayalım (Trump'ın kalabalığın büyüklüğüyle övünmesinin aksine, bu gerçekten doğru).

Aslına bakılırsa 2020'deki en büyük cazibesi "Trump olmamaktan" ibaretti. Bu strateji, iki kez azil soruşturması geçiren eski başkanı yenmeye geldiğinde parlayan bir yıldız olsa da, artık Biden görevdeyken o kadar da cazip değil.

Biden'ın düşen onay oranı, birçoğu şimdiden ara seçim yolunda titreyen Demokratlar için uyanma çağrısı işlevi görmeli. Başkan, görevdeki ilk yılını çılgın bir başarıyla geçirmemiş olabilir, ancak birlik çok şey ifade ediyor. Biden'ı gerçekten destekleyen bir parti yaratmak için iç farklılıkları bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Şu anda sahip oldukları tek şey bu.

Saygılarımla,

Harriet Sinclair

ABD haber editörü (Batı Yakası)


 

https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU