40 ilde FETÖ operasyonu: 185 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

İzmir merkezli soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda şüphelilerden 113’ü gözaltına alındı

Fotoğraf: AA

İzmir merkezli 40 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 185 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 113 şüpheli gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Milli Savunma Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile sağladığı koordinasyon, veri karşılaştırılmasına dayalı işlemler neticesinde tespiti yapılan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında 3'ü albay, 2'si yarbay, 7'si binbaşı, 4'ü yüzbaşı, 19'u üsteğmen, 3'ü teğmen, 53'ü astsubay, 10'u uzman çavuş rütbesinde, 23'ü Deniz Kuvvetleri, 24'ü Kara Kuvvetleri, 39'u Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına, 1'i Sahil Güvenlik Komutanlığına ve 14'ü Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 69'u muvazzaf 101 asker ile 84'ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 185 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığınca İzmir ve 40 farklı ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 185 şüpheliden 113'ü gözaltına alındı.

26 ilde 33 şüpheli

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada ise, 33 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Ankara merkezli 26 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda, 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 18 astsubay ile daha önce ilişiği kesilmiş 15 askeri öğrenci olduğu belirtildi

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU