Karamollaoğlu'ndan iktidara dış politika eleştirisi: Bu arkadaşlar ABD'ye verdikleri desteğin vebalini ödeyemez

Dolar kurunda hızlı yükselişe tepki gösteren SP lideri Karamollaoğlu, iktidarın dış politika tercihlerini de eleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dolar kuru karşısında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ekonomik Kurtuluş Savaşı veriyoruz" sözlerine tepki gösteren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı, muhalefeti düşmanmış gibi hedef alıyor. Bu mantıkla hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. İktidar ciddiyet ister, tehditle, hakaretle, yeni bir "İstiklal Harbi" yapıyormuş gibi milleti muhalefete karşı kışkırtmakla sorunları çözemezsiniz. Bu anlayışla devam ederseniz birkaç tane yalaka hariç yarın kimse size destek vermez." dedi. 

"Biz geldiğimizde inşallah atanamayan öğretmen diye bir kavram olmayacak"

Saadet lideri Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

Hükümetin uyguladığı eğitim politikasını yamalı bohçaya benzeten Karamollaoğlu, "2003 yılında bir öğretmen maaşı ile 19,5 çeyrek altın alınabiliyordu, dün ise bir öğretmen maaşı 5 çeyrek altına düştü. Allah nasip ederse biz iktidara geldiğimiz zaman bu problemlerin tamamını çözeceğiz. Biz söz verirsek yaparız. 19 yıldır neredeydiniz, kış uykusunda mıydınız? Şimdi öğretmenlerimize vaat verme zamanı değil, uygulama zamanı olmalıydı. Biz geldiğimizde inşallah atanamayan öğretmen diye bir kavram olmayacak" dedi.

"Cumhurbaşkanı, muhalefeti düşmanmış gibi hedef alıyor"

 Artık fiyatların aydan aya, haftadan haftaya değil günden güne, sabahtan akşama değiştiğini belirten SP lideri, "Biz ve muhalefette bulunan arkadaşlar sadece gidişattan duyduğumuz endişeyi dile getiriyoruz. Ama Cumhurbaşkanı, muhalefeti düşmanmış gibi hedef alıyor. Bu mantıkla hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Muhalefeti problemlerin müsebbibi olarak algılarsanız; 19 sene değil, 119 sene iktidarda kalsanız dahi hiçbir problemi çözemezsiniz. İktidar ciddiyet ister, tehditle, hakaretle, yeni bir "İstiklal Harbi" yapıyormuş gibi milleti muhalefete karşı kışkırtmakla sorunları çözemezsiniz. Bu anlayışla devam ederseniz birkaç tane yalaka hariç yarın kimse size destek vermez diye konuştu. 

"İpin ucu kaçtı"

Karamollaoğlu, "Doların 6 TL'den 7'ye çıkması 16 ay, 7'den 8'e çıkması 27 ay, 8'den 9'a çıkması 11.5 ay, 9'dan 10 TL'ye çıkması 1 ay, 10'dan 11'e çıkması 6 gün, 11'den 12'ye çıkması ise sadece 4 gün sürdü. İpin ucu kaçınca artık saatler etkili oluyor" dedi.

DP lideri, "Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan bütün inşaatlar para basıyor. Anlaşmalar dolar bazında. Allah korkunuz yok mu?" diye sordu.

"Rumların gafleti ile Kıbrıs bizde kaldı"

Türkiye'nin dış politikada sıkıştığını ifade eden Karamollaoğlu, iktidarın Irak, Suriye ve Kıbrıs politikalarında hata yaptığını vurgulayarak, "Bu arkadaşlar Irak konusunda ABD'ye verdikleri desteğin vebalini ödeyemez. Suriye'de de öyle. Bu arkadaşlar Annan Planını kabul ediyorlar ve Kıbrıs'ı kaybediyorlardı. Allah'tan Rumların gafleti ile Kıbrıs bizde kaldı" dedi.

Erken seçim çağrısını yenileyen Temel Karamolaoğlu, "Artık mızrak çuvala sığmıyor. Türkiyemizin problemlerini çözecek adımları ne yapıp edip atmalısınız. Yoksa siz bunun altında kalırsınız ama zararı milletimiz çeker" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU