Almanya Sağlık Bakanı: Almanlar ya kış sonuna kadar aşı olacak ya da Kovid-19'a yakalanıp iyileşecek veya ölecek

Bakan, Delta varyantının yayılmaya devam ettiğini vurgulayarak, Kovid-19 vakalarının patlaması karşısında vatandaşları "acil olarak" aşı olmaya çağırdı

Fotoğraf: Reuters

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, düzenlediği basın toplantısında, ülkede son haftalarda artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salgınla mücadelede aşılamanın önemine vurgu yapan Bakan Spahn, "Muhtemelen kış sonuna kadar ya aşılanacak, ya da hastalığa yakalanıp tedavi edilecek veya ölecek" ifadelerini kullandı.
Spahn, Delta varyantının yayılmaya devam ettiğini belirterek, koronavirüs vakalarının patlaması karşısında vatandaşları "acil olarak" aşı olmaya çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hastanelerdeki duruma ilişkin de bilgi veren Bakan Spahn,  personel eksikliği nedeniyle hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinin tam kapasite noktasına ulaştığını vurgulayarak, "Şu anda dördüncü bir dalgamız var Almanya'daki birçok hastanede çok zor durumlar söz konusu" dedi.

Ülkedeki son durum

Almanya'nın güney ve doğu bölgeleri, Batı Avrupa'da aşılama oranının en düşük olduğu bölgeler arasında yer alıyor.

Başbakan Angela Merkel ve olası halefi Olaf Scholz, perşembe günü aşısızlar için kısıtlamaları sıkılaştırmaya karar verirken, şimdilik "zorunlu aşı" uygulamasına başvurmadı.

Komşu ülke Avusturya'da ise şubat ayından itibaren herkese zorunlu aşı uygulaması getirildi.

Almanya'da şu ana kadar 5 milyondan fazla kişi koronavirüse yakalandı, 100 bine yakın kişi salgın nedeniyle yaşamını yitirdi. Ülkeki vaka sayısı ise, geçen hafta 24 saat içinde 65 bin eşiğini aştı.

 

Independent Türkçe, AA, Reuters
 

DAHA FAZLA HABER OKU