Vaka sayılarının artış gösterdiği Avusturya'da Kovid-19 aşısı zorunlu oldu

Ülkede, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 20 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tekrar artış gösterdiği Avusturya'da, tedbir amaçlı kapanmaya gidiliyor.

Avusturya'da hükümet, aşı yaptırmayan kişilere yönelik sokağa çıkma uygulaması getirmişti.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, salgınla mücadelede son haftalarda alınan kararların yetersiz olduğunu ve günlük vaka sayılarındaki artışın sürdüğünü belirterek pazartesi gününden itibaren 20 gün süresince herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurdu.

Aşı yaptırmış ya da hastalığı geçirmiş kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlaması uygulamamak için çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Schallenberg, ancak alınan son kararlara rağmen aşıya olan ilgide istenilen seviyeye ulaşılamadığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kovid-19 aşısını zorunlu hale getiren ilk Avrupa ülkesi

Vakaların artışı ve sokağa çıkma kısıtlaması döngüsünden kurtulmak istediklerinin altını çizen Schallenberg, "Dün zor bir karar aldık. Ülke genelinde 1 Şubat 2022’den itibaren geçerli olacak şekilde aşı zorunluluğunun yürürlüğe girmesi için çalışmalar başlatıldı" dedi.

Schallenberg, zorunlu aşıyı kabul etmeyenleri, para cezalarının beklediğini de söyledi.

Böylece Avusturya, Kovid-19 aşısını zorunlu hale getiren ilk Avrupa ülkesi olacak.

Kısıtlamaya herkes tabi tutulacak

Avusturya Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da dördüncü dalganın kırılması için sokağa çıkma kısıtlamasının gerekli olduğunu vurgulayarak bazı koşullar dışında tüm gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına herkesin tabi tutulacağını kaydetti.

20 günlük sürenin sonunda sokağa çıkma kısıtlamasının aşısızlar ve hastalığı geçirmemişlere yönelik devam edeceğini belirten Mückstein, aşı yaptırmış kişilerin oranının yükselmesi gerektiğini, bu nedenle aşı zorunluluğu getirme kararı aldıklarını kaydetti.

Bu kapanma kararıyla market, eczane gibi zorunlu ihtiyaçların giderildiği alışveriş yerlerinin dışında her yer kapanırken uzaktan eğitime geçilecek.

Avusturya, şu anda Avrupa'daki en ciddi vaka artışı ile karşı karşıya. Cuma günü 15 bin 145 yeni vaka kaydedildi ve yedi günlük insidans 100 bin kişi başına 989'a yükseldi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU