Babacan'dan Erdoğan'a: İşler iyi gidince, "Ben ekonomistim" der, işler kötü gidince adamların birini al birini ver

Merkez Bankası'ndaki görevden almalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, Erdoğan için "Hiç getirle götürle uğraşma. Nasıl, Varlık Fonu başkanlığına kendini getirmişsen, Merkez Bankası Başkanlığına da kendini görevlendir" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adana'da partisinin Kozan ilçe binasının açılışında konuşma yaptı.

Yükselen dolar kuru ve Merkez Bankası'ndaki görevden almalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, "Daha 2 gün önce Sayın Erdoğan çıktı televizyona iki kelime etti, dolar 9 lirayı geçti. Dün gece yine Merkez Bankası yönetiminde 2-3 kişiyi aldı, 2-3 kişiyi attı. Dolar daha da arttı. Ne yapsa olmuyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine devam eden Babacan şunları kaydetti:

Hiç getirle götürle uğraşma. Nasıl, Varlık Fonu başkanlığına kendini getirmişsen, Merkez Bankası Başkanlığına da kendini görevlendir, yazık bu insanlara. Zaten senin talimatların dışında bir şey yapmıyorlar bu insanlar. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı mı kaldı? İşler iyi gidince, "Ben ekonomistim, alanım ekonomi" de. İşler kötüye gidince adamların birini al birini ver.

Faiz yüzde 6-7'deyken Merkez Bankası'ndaki yöneticileri vatana ihanetle suçladı. Onları meydanlarda yuhalattı. Erdoğan'a soruyorum yüzde 6-7 faiz vatana ihanetse yüzde 18-19 Merkez Bankası faizini nasıl tanımlayacağız? Yüksek faiz, yüksek enflasyon vatanı satmaktır derken TÜİK'in ve Merkez Bankası'nın açıkladığı rakamlara nasıl bakıyorsun acaba?

"Adını sanını duymadığınız para birimleri, Türk lirasından daha kıymetli oldu"

Hükümetin "yerli ve milli" kelimesini ağzından hiç düşürmediği fakat Türkiye'nin en temel tarım ürünlerini ithal etmek zorunda kaldığını söyleyen Babacan, "Bizim çiftçimiz üretmekten vazgeçiyor. Hani yerlilik hani millîlik? Bu ülkenin gençleri kendi hayatlarını başka ülkelerde kurmak istiyor. Gençlerin kaçmak istediği ülke yerli, millî dediğiniz politikaların sonucunda bu hale düştü. Türk liramız, millî paramız pul oldu. Bu mudur yerlilik, millîlik?" dedi.

Babacan, Türk lirasının her geçen gün değer kaybettiğini de vurgulayarak, "Adını sanını duymadığınız para birimleri, Türk lirasından daha kıymetli oldu. Bulgarlar levaları bozdurup bozdurup harcıyorlar. Bir leva, dünyanın parası ediyor. Bizim kendi vatandaşımızın, emeklimizin, asgari ücretlimizin aldığı maaş daha bankamatikten çekilip de eve gidene kadar eriyor artık" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU