Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen soruşturmanın 5. dalga operasyonunda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5'inin işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcılıktaki ifadelerinin ardından 2 şüpheli serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 3 şüpheliden eski Tunceli İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Kahraman ile eşi Burçin Hızlı Kahraman tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Başsavcılık, verilen adli kontrol kararına itiraz etti.
Böylece Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 32'ye yükseldi.
Öte yandan önceki dalgada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan R.K'nin yeniden ifadesi alındı.
Önceki operasyonda 2 kişi tutuklanmıştı
Son operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden dalgıç polis Gürkan Gürdal ile Perihan Benzer tutuklanmış, dalgıç polisler A.K. ve V.İ'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Operasyonda, Temmuz 2017 ile Temmuz 2019 arasında Tunceli İl Jandarma Komutan Vekilliği ve İl Jandarma Alay Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ali Kahraman ile eşi Burçin Hızlı Kahraman, polis dalgıçları Gürkan Gürdal, A.K. ve V.İ, soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan güvenlik korucusu Fatih Ö'nün çocukları D.Ö, S.Ö. ve N.M.Ö. ile eşi S.Ö. ve o dönem üniversite öğrencisi olan Perihan Benzer gözaltına alınmıştı.
Şüphelilere yöneltilen suçlamalar
Soruşturma kapsamında Ali Kahraman ve eşi Burçin Hızlı Kahraman hakkında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "nitelikli şekilde kasten öldürmeye yardım etme" suçlamaları yöneltildi.
Gürkan Gürdal, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ile "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", Perihan Benzer ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme", "nitelikli şekilde kasten öldürmeye yardım etme" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçlarından tutuklandı.
Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan V.İ. ve A.K. hakkında "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ile "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamaları bulunuyor.
D.Ö. ve S.Ö. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme" ve "nitelikli şekilde kasten öldürmeye yardım etme" suçlamaları yöneltiliyor.
Savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakılan S.Ö. ile N.M.Ö. hakkında da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" ve "bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme" suçlamaları bulunuyor.
AA