ABD, Taliban tehdidi nedeniyle tahliye ettiği Kabil Büyükelçiliği'ne yeni eleman arıyor

Alay konusu olan ilana bir Twitter kullanıcısı "Muhtemel sağlık sorunlarının hepsini kapsayan bir sağlık sigortası var mı? Mesela ölüm, işkence gibi?" yorumunu yaptı

Taliban'ın ilerleyişi sürerken, ABD'nin Kabil Büyükelçiliği'ndeki bayraklar söküldü (Reuters)

Taliban tehdidiyle kısmen tahliyesi için harekete geçilen ABD'nin Kabil'deki büyükelçiliğinde yeni bir pozisyon için iş ilanı verildi.

Ülkenin ikinci ve üçüncü büyük kentleri Kandahar ve Herat'ı ele geçiren Taliban'ın, son olarak başkent Kabil'in yaklaşık 65 km güneyindeki Logar vilayetinin yönetim merkezi Pul-i Alem kentine girdiği bildirilmişti.

Öte yandan, örgütün hızlı ilerleyişi karşısında endişelenen Batılı ülkeler harekete geçmişti. Birleşik Krallık ve Almanya Kabil'deki büyükelçiliklerinde personel sayısını minimuma indirme kararı alırken, Danimarka ve Norveç ise büyükelçiliklerini tümüyle kapatacağını belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD ise Kabil Büyükelçiliği'nden personelinin tahliyesi için ülkeye yaklaşık 3 bin asker göndereceğini açıklamıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, güvenlik tedbirleri kapsamında yalnızca zaruri çalışanların binada bulunacağını bildirmişti.

Ancak ülkede büyüyen kaosa ve tahliye girişimlerine rağmen ABD Dışişleri Bakanlığı Kabil Büyükelçiliği'nde yeni bir iş ilanı duyurusu paylaştı.
 


Bakanlığın cuma günü Daybook adlı site üzerinden açtığı ilanda büyükelçilikte çalışacak halkla ilişkiler yardımcısı arandığı belirtildi.

İlanın, büyükelçilikteki görevlilere hassas belgelerin ve elektronik cihazların Taliban'ın eline geçmemesi için yok edilmesi talimatı geldiği gün paylaşılması da dikkat çekti.

Bakanlığın ilanında ülkedeki duruma yalnızca bir cümleyle değinildi:

Görevli kişi, sürmekte olan ayaklanmanın doğru medya raporlamalarının aciliyetini daha da artırdığı, aşırı derecede hassas bir siyasi ortamda çalışacak.

Öte yandan, ilan sosyal medyada alay konusu oldu.

Twitter kullanıcılarından biri, iş ilanına ilişkin gönderiye "Sanırım bu bir uzaktan çalışma fırsatı değil" diye yorum yaparken, bir başka kişi de "Kovid-19 aşısı yaptırmadan Florida'ya giderim daha iyi" ifadelerini kullandı.

Bir Twitter kullanıcısı da "Bu 'uzun dönem' bir fırsat mı? Muhtemel sağlık sorunlarının hepsini kapsayan bir sağlık sigortası var mı? Mesela ölüm, işkence gibi?" yorumunda bulundu.



Independent Türkçe, Gizmodo

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU