İstanbul'da sağanak nedeniyle 2 bin 518 ihbar yapıldı

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan sağanak nedeniyle AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2 bin 518 ihbar ulaştığını, olumsuzluklara müdahale için 8 bin personel ile 2 bin araç ve iş makinesinin görev yaptığını bildirdi

Fotoğraf: AA

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan sağanak nedeniyle 2 bin 518 ihbar alındığını, 8 bin personel ile 2 bin araç ve iş makinesinin olumsuzluklara müdahale ettiğini bildirdi. En fazla ihbar 1277 kayıtla su baskınlarına ilişkin oldu.

İstanbul Valiliği, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanağın yol açtığı olumsuzluklara ilişkin açıklama yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verileri doğrultusunda yağışın etkili olması üzerine AFAD İstanbul Bölge Müdürlüğünde kriz masası oluşturulduğu belirtilen açıklamada, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında AFAD, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediyeleri başta olmak üzere ilgili kurumların sahada görev yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, 8 bin personel ile 2 bin araç ve iş makinesinin yağışın neden olduğu olumsuzluklara müdahale ettiği bildirildi.

2 bin 518 ihbar alındı

Valiliğin açıklamasına göre, 14 Ekim 2026'da saat 06.00 ile 20.00 arasında AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 2 bin 518 ihbar ulaştı. İhbarların ilgili müdahale ekiplerine yönlendirildiği belirtildi.

İhbar kayıtlarında 1277 su baskını, 15 heyelan, 47 mahsur kalma, 13 ağaç devrilmesi ve 2 çatı uçması olayı yer aldı. Ayrıca 76 araç, 808 konut ve 280 iş yeriyle ilgili ihbar kaydı oluşturuldu.

En fazla yağış Beykoz-Ömerli'de ölçüldü

Valilik açıklamasında, kentte ölçülen yağış miktarlarına da yer verildi.

Buna göre metrekareye düşen yağış miktarı Beykoz-Ömerli'de 193,84, Sarıyer-İTÜ Maslak'ta 124,72, Arnavutköy'de 125,9, Çatalca'da 75,2, Kartal'da 14,3 ve Bakırköy'de 6,8 kilogram olarak kaydedildi.

Kapalı yol ve iptal edilen sefer bulunmuyor

Açıklamada, yağış nedeniyle kentte kapalı yol bulunmadığı, havalimanlarındaki pistlerin açık olduğu ve iptal edilen seferin olmadığı bildirildi.

Ekiplerin olumsuz hava koşullarının yol açtığı olaylara müdahalesinin sürdüğü, gelişmelerin ilgili birimler tarafından yakından takip edildiği aktarıldı.

Sosyal hizmet kuruluşlarında personel düzenlemesi

Valilik açıklamasında, çocuk, yaşlı ve engellilere yönelik yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında bakım hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi için de önlem alındığı belirtildi.

Bu kapsamda, söz konusu kuruluşlarda görev yapan sosyal hizmet personelinin idari izin kararının kapsamı dışında tutulduğu kaydedildi.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU