Halk TV yayınını basan kişilerin tamamı serbest bırakıldı

Kimlikleri belirlenen 5 saldırgan gözaltına alındı. 4 kişi serbest bırakılırken, şişeyle saldıran M. T. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. M.T. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Muğla İçmeler'de  gerçekleşen canlı yayın sırasında Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programı yayını sırasında yayına girmeye çalışan kişiler yayının  kesilmesini isteyerek "Yanlış şeyler konuşulduğunda engelleriz" diyerek yayın ekibine müdahalede bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırganlardan 5'i de serbest

Yayını basan ve isimleri M. T., B. T. , Ş. U. , S. Y. ve F.Ç. saldırının ardından gözaltına alındı. 4 kişi serbest bırakılırken, yayın ekibine çöp kutusundan aldığı şişeyle saldıran M. T. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. M.T. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Darp raporu alıp şikayetçi oldular

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından saldırganların, ‘’Bize saldırı oldu, asıl biz şikayetçiyiz" deyirek darp raporu aldığını açıkladı. 

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş: Bu yayınlar devam edecek

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Marmaris İçmeler'de gerçekleşen Gökmen Karadağ ile Açıkça Muğla özel yayınına gerçekleşen saldırıya ilişkin İpek Özbey ile Gündem Özel'de değerlendirmede bulundu.

Toktaş, "Gazetecilik yaptık. Orada bir şeyler oluyor, ormanlar yanıyor, insanların, hepimizin canı yanıyor. Doğal olarak biz olay yerine gittik ve yayınlar yaptık" dedi. 

Toktaş şöyle devam etti: 

"Şunu anlıyorum. Çok ciddi bir sıkışıklık var. Baş edilemeyen bir yangın süreci onun öncesinde de pandemi de, adalette, liyakatta yanmışsın. Şimdi ormanların yanıyor. Bir türlü toparlamıyorsun, süreçleri yönetemiyorsun. Bunu gösterenlerden nefret etmeye başlıyorsun ve bu dilini sokağa yansıtıyorsun. Bu dilini siyasetinin temel direği haline getiriyorsun. Bunun sonucudur bu. Bunun öncesi var. Siyasetçilere, gazetecilere yapılan saldırılar var. Bu bunlardan bağımsız değil. Gerçeklerin söylenmesinden hoşlanmıyorlar. O zaman yönetin"

"Ne kahramanlık çıkarırız ne de geri adım atarız"

Toktaş, "Yetkililer bir açıklama yapıyorsa biz onları zaten veriyoruz. Onların sözleri de, olgusal gerçeklikler de tamamen ekrana aktarılıyor. Fark şu orada sadece onlar verilirken, burada halkın sesi de veriliyor. İnsanların canı yandı. Evleri, tarlaları, ağaçları, hayvanları yandı. Biz göstermeyince bunlar olmamış mı oluyor? Bütün mesele gösterilmesin. 'Yönetemiyoruz' bu söylenmesin. Bundan sonra da biz yayına devam edeceğiz, aynen devam edeceğiz" diye konuştu.

TGC’den saldırıya kınama

Muğla’da yapılan canlı yayın sırasında Halk TV ekibine saldırılmasıyla ilgili bir açıklama yapan TGC Yönetim Kurulu “Üyelerimiz Gökmen Karadağ, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz’a yapılan saldırı halkın haber alma hakkının engellenmesidir. Gazetecilik suç değildir. İktidar tarafından yönlendirilen gruplarla eleştirel medyaya bedel ödetilme eylemlerinden vazgeçilmelidir. Saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilip cesaretlendirilmemelidir” denildi.

RTÜK Başkanı'ndan açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Dün Ülke TV muhabirine hem de kadın bir gazeteciye yapılan, belli zihniyetin acı bir şekilde görmezden gelebildiği şiddeti kınadığımız gibi Halk TV'ye yapılan saldırıyı da kabul etmiyoruz.Bazılarının yaptığı gibi bizim için medyanın ötekileştirilmesi asla söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Kanaldan açıklama: Korkmuyoruz

Kanal da bugün internet sitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Halk TV, adına yakışır biçimde, tüm zorbalıklara karşı halkı aydınlatma ve gerçeklerle buluşturma sorumluluğunu sürdürecektir. Ülkenin kurtarıcısı ve Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün mirasına sahip çıkacaktır. Biz korkmuyoruz, boyun eğmiyoruz, basın özgürlüğü mevzilerini terk etmiyoruz. Ancak bu ülkenin yönetiminden sorumlu tüm makam ve şahıslara bir çağrıda bulunuyoruz:

5 Ağustos Perşembe gecesi Halk TV'nin Marmaris’teki yayınında konuşmalarıyla milyonları ağlatan yurttaşlarımızın korunmasını sağlayınız. Biz habercilerin üzerinde sonuç alamadığınız korku sopasını, bırakın suçlanmayı, alkışı hak eden o yurttaşlara doğrultmayınız. Her alanda tüm gerçekleri olduğu gibi, bu konudaki gelişmeleri de hassasiyetle izleyeceğimizi belirtir, saygılar sunarız.

 

Independent Türkçe, HalkTV

DAHA FAZLA HABER OKU