Babacan, Halk TV'nin kapatılmasını eleştirdi: RTÜK'ün fikir polisliğine soyunması kabul edilemez

RTÜK'ün Halk TV'ye verdiği cezaya tepki gösteren Babacan, "Tamamı ifade özgürlüğü içinde olan konuşmalar için Halk TV'nin beş gün kapatılmasını kınıyorum" dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Halk TV verdiği 5 günlük yayın durdurma cezasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Babacan, RTÜK'ün kararına tepki gösterdi.

Babacan şunları kaydetti:

Muhalif seslerin zaten duyulamadığı medyada RTÜK'ün de fikir polisliğine soyunması kabul edilemez. Tamamı ifade özgürlüğü içinde olan konuşmalar için Halk TV'nin beş gün kapatılmasını kınıyorum.

Ne olmuştu?

RTÜK, Halk TV’ye 5 günlük ekran karartma cezası vermişti.

Halk TV ekranı, 27 Eylül Pazar gününü 28 Eylül Pazartesi'ye bağlayan gece yarısı saat 00.00’da kararacak ve 2 Ekim Cuma gününü 3 Ekim Cumartesi gününe bağlayan gece yarısı saat 00.00’da yeniden yayında olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanaldan yapılan açıklamada, aynı maddeden bir kez daha ceza verdiği takdirde Halk TV'nin tümden kapatılacağı ifade edilmişti.

Halk TV açıklamasında cezaya neden olan konu da şöyle anlatıldı:

Gelelim meselenin özüne: RTÜK 5 günlük karartma cezasını Ayşenur Arslan'ın 16 Haziran 2020 tarihli Medya Mahallesi programındaki bazı ifadelerine dayandırdı. Ayşenur Arslan o programda iktidarın dış politika tercihlerini eleştirmiş, bağlamından kopartılmış seçilmiş bazı cümleler suç unsuru olarak değerlendirilmiş, “Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını rencide etmek ve onları hafife almakla” itham edilmiştir. Ceza da, daha önce de kullandığımız ifadeyle Halk TV açısından ancak mizahın konusu olabilecek bir maddeden verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU