Çalışanlarıma yıllık 70 bin dolar verince sağcı medya bana "sosyalist" dedi

En düşük maaşlı çalışanımın kazandığının 30 katını kazanıyordum. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gelir eşitsizliğine katkımı yeniden değerlendirmek zorunda kaldım

Gravity Payments'ın CEO'su Dan Price, 2015'te tüm çalışanları için asgari ücreti yıllık 70 bin dolar yapacağını duyurduğunda gündem olmuştu (Hayley Vogt/Flickr)

6 yıl önce şirketimiz Gravity Payments'taki herkes yılda en az 70 bin dolar (yaklaşık 580 bin TL) kazanabilsin diye milyon dolarlık maaşımı 70 bin dolara indirdim. Maaş yapımızı değiştirmeden önce şirketin CEO'su olarak en düşük maaşlı çalışanımın kazandığının 30 katını kazanıyordum. Ne kadar çok çalışırlarsa ben o kadar çok kazanıyordum. Çalışanlarımızdan bazıları sırf geçinebilmek için birden fazla işte çalışırken benim ceplerim şişiyordu. Kendi yarattığım sistem işlemez durumdaydı ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki artan gelir eşitsizliğine katkımı yeniden değerlendirmek zorundaydım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni politikayı duyurduğumda çalışanlarımın yüzündeki rahatlama ve neşeyi ve bu duygulara pek tabii eşlik eden bir parça şüpheyi gördüm. Artan yaşam masrafları, ödenecek araba kredileri ve büyüyen borçla ilgili endişeler kaybolmaya başladı. Gelir istikrarının getirdiği iç rahatlığı yerleşmeye başladı. Bunun gerçekleşmesini izlemeyi daima hatırlayacağım. Ne var ki bazı medya kuruluşlarının tepkisi farklı bir tablo çiziyordu.

Sağcı haber kaynaklarının bana taktığı isim "sosyalistti." Rush Limbaugh kamuya yaptığı bir açıklamada benim başarısız olmamı umduğunu ve bunun bir işletmenin nasıl yönetilmeyeceğini gösteren bir vaka çalışması olacağını dile getirdi. Diğerleri deli veya ağaç sevdalısı olduğumu söyledi. Çalışanlarımın yakında işsiz kalacağı ve aşevlerinde sıraya gireceği söylendi çünkü şirketim batacaktı. Hakaret, isim takma ve olumsuzlukla dolu yaylım ateşinin ardı arkası kesilmiyordu. Kimseden çalışanlarıma ödeme yapmasını istemiyordum, çalışanlarımın hayatlarını iyileştirmek için kendi maaşımı kesme kararını ben vermiştim. Fakat bir ülke en yüksek payeyi "kazananın her şeyi aldığı" kapitalizme verdiğinde insanlık da dahil geri kalan her şeyin arka plana atıldığı belli olmuştu.

Bu kararı almamın üstünden geçen 6 yıl içinde kazancımızı üçe katladık, personel sayımız yüzde 70 arttı ve açtığımız her iş ilanına yüzlerce başvuru almaya devam ediyoruz. Yoksulluk maaşıyla geçinmeye çalışmanın getirdiği stres olmadan işine odaklanabilecek üst düzey adayları kendimize çekiyoruz. Çalışanlarımızın sahip olduğu bebek sayısı yıldan yıla arttı ve şimdi bu rakam bahsi geçen politikayı yürürlüğe koymadan öncekinin 10 katı çünkü artık bir aile geçindirmek için gereken paraya sahipler. İlk kez ev sahibi olanların sayısı fırladı ve çalışanların çoğu borçlarının bir kısmını ödeyebildi.

Çalışanların ikinci bir işte çalışmak zorunda olmaması demek daha çok dinlenmeleri demek ve kira ödemesini kaçırmanın getirdiği dış kaynaklı stres de olmadığı için artık tamamen işlerine odaklanabiliyor ve işe zihin açıklığıyla gelebiliyorlar. Mutlu personel mutlu şirket demektir.

Talihsiz gerçek şu ki insanları kârın önüne koyduğunuzda bu her zaman takdir edilmiyor ama daima buna değer. Bunu çabuk fark ettim. İnsanımıza yatırım yapmamızın karşılığında şirketimiz serpilip gelişti.

Rush Limbaugh'u dinleyerek büyüdüm ve her ne kadar birçok iddiasının yanlış olduğunu kanıtlamış olsak da bir konuda haklı çıktı. Gravity Payments'ın bir vaka çalışması olacağını söylemişti ve gerçekten de öyle oldu: Şirketimiz Harvard Business School'da bir vaka çalışması. Özellikle de bir şirketin farklı bir iş planıyla yakalayabileceği başarıyı gösteren bir vaka çalışması.

Hâlâ kâr biriktiren, kestirme yollara başvuran ve çalışanlarını yoksulluk maaşıyla çalıştıran çok sayıda işletme var. Kâr haneleri büyümeye devam ediyor ama çalışan maaşları ve personel sosyal yardımları sabit kalıyor. Ne zaman artık yeter denecek?

Çalışanlara robot değil de insan muamelesi yapınca ortaya çıkabilecek büyümeyi gösterdik. İşlerimiz büyüdü, çalışanlarımız mutlu ve personel değişim oranımız düştü. İşletme sahipleri hayatı çalışanları için daha yaşanabilir kılma şansına sahip. İnsanlığın tekrar devreye girmesinin vakti geldi.

Dan Price, Gravity Payments'ın CEO'sudur



Dan Price'ın makalesinin tasarımdan kaynaklanan nedenlerle kısalttığımız başlığının tamamı şöyledir: Çalışanlarıma yıllık 70 bin dolar asgari ücret verince sağcı medya bana "sosyalist" dedi, işlerim büyüdü

https://www.independent.co.uk/voices/

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU