AK Parti 'Yalan Üretim Merkezi' animasyonunu sosyal medya hesaplarından sildi

AK Parti'nin silinen animasyonunun sonunda "devamı gelecek" ifadesi yer alıyordu

Görsel: Twitter

AK Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın canlandırıldığı "Yalan Üretim Merkezi" animasyonunu sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

Sözkonusu animasyonda bir profesörün icat ettiği makineyle CHP için "yalan ürettiği" yer alıyordu.

Sağlık Bakanlığı'yla ilgili iddialara ve 128 Milyar dolar tartışmalarına da atıfta bulunulan videonun sonunda "devamı gelecek" yazısı da yer almıştı.

 

CHP liderinden yanıt

Kılıçdaroğlu da animasyona Twitter hesabından "Bekleyin bekleyin, Z kuşağı önümüzdeki seçimlerde sizi çizgi film yapacak" notuyla yine bir video paylaşarak yanıt vemişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altay: CHP'nin sitesine koyduk

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da animasyonun CHP’nin kendi internet sitesine de koyulduğunu belirterek, "Baya da masraf etmişler. İsteyenler oradan da izleyebilirler. Hiç montajlamadan olduğu gibi koyduk. AK Parti’nin böyle etkinlikler yapmasının bize göre faydası var. Şaşkın ördek suya ters dalarmış. AK Parti’nin şu anda yaptığı budur" diye konuşmuştu.

CHP'nin sosyal medya hesaplarından ise animasyondaki "profesör" karakterinin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan çıktığı bir karikatür paylaşılmıştı.

Dağ: Maksat hasıl oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu:

Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik.
Maksat hasıl oldu. Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz.
Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU