New York'ta "nedensiz" vahşet: 61 yaşındaki Asyalının kafasını defalarca tekmeledi

"Ne yapacağımı bilmiyorum. Neden? Eşime bunu neden yaptı? Bu niye yaşandı?"

ABD'de 61 yaşındaki Asyalı bir adam, 23 Nisan akşamı korkunç bir saldırıya uğradı.

Kafa travması yaşayan, yüzünde kırıklar oluşan ve komaya giren Yao Pan Ma adlı kişi, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. New York Polis Teşkilatı olayı soruşturduğunu ve nefret suçundan şüphelendiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, olayın saat 20.20 sularında Doğu Harlem'da meydana geldiğini bildirdi. Saldırganın, Ma'nın arkasından yaklaşıp yere düşürdüğü kaydedildi.

Olaya ilişkin yayımlanan görüntülerde saldırganın, kurban yere düştükten sonra kafasına defalarca tekme attığı görülüyor.

Yaşananlara tanıklık eden Armetha Knight şu ifadeleri kullandı:

Adam alışveriş arabasıyla uğraşıyordu. Yapı iskelesinin oraya geldiğinde bir Afro-Amerikalı ona arkadan saldırdı. Bunun ardından kafasına vurmaya başladı.

Ma, söz konusu alışveriş arabasını plastik ve teneke şişeleri toplamak için kullanıyordu. Zira Ma'nın 31 yıllık hayat arkadaşı Baozhen Chen, eşinin daha önce restoranda çalıştığını Kovid-19 pandemisi sebebiyle buradan ayrılmak zorunda kaldığını ve geçimlerini sağlamak için bu işe yöneldiğini bildirdi.

Elli yedi yaşındaki Chen, New York Post'a şöyle konuştu:

Korktum ve ağladım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Neden? Eşime bunu neden yaptı? Bu niye yaşandı? Lütfen saldırganı en kısa sürede yakalayın ve cezasını verin.

ABD'de Asyalılara yönelik suçlar, Kovid-19 pandemisiyle birlikte arttı. Kaliforniya State Üniversitesi'nin yayımladığı bir rapora göre, 2020'de bu kişilere karşı işlenen nefret suçları yüzde 149 yükseldi.

Pew Araştırma Merkezi'nin bu hafta yaptığı bir anket de çarpıcı sonuçlar verdi. Ankete katılan yetişkin Asyalıların yüzde 32'si, tehdit edilmekten veya fiziksel saldırıya uğramaktan korktuğunu bildirdi. Katılımcıların yüzde 81'i, kendilerine yönelik saldırıların arttığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, CNN International, New York Post, NY Daily News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU