Emekli Amiral Cem Gürdeniz Aydınlık ve Ulusal Kanal’dan yazılarının ve görüntülerinin kaldırılmasını istedi

Emekli Amiral Cem Gürdeniz avukatları aracılığıyla Aydınlık gazetesindeki tüm köşe yazıları ile Ulusal Kanal'daki videolarının yayından kaldırılmasını istedi

Montrö bildirisine imza atan isimlerdne olan emekli Amiral Cem Gürdeniz, sık sık Ulusal Kanal'da askeri konularda ve Mavi Vatan konusunda değerlendirmeler yapıyordu / Fotoğraf: Ulusal Kanal

Aydınlık Gazetesi eski yazarı emekli amiral Cem Gürdeniz, Aydınlık Gazetesindeki yazırları ile Ulusal Kanal'daki program görüntülerinin kaldırılmasını istedi. Emekli amiralin eşi Rengin Gürdeniz, eşinin Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal'la ilgili aldığı kararı duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gürdeniz “Gördüğüm twitler sebebiyle bu açıklamayı yapma gereğini duyduk. Dün sabah, Cem avukatlarına talimat vererek Aydınlık’taki tüm köşe yazılarının ve ulusal kanaldaki videolarının yayından kaldırılmasını talep etmiştir. Bilginize...... vefa sadece bir semt adı mı” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Ulusal Kanal'da yaptığı açıklamada “Mavi Vatan” kavramının isim babası emekli Amiral Cem Gürdeniz’e yönelik suçlamalarda bulunmuştu.

Emekli amirallerin bildirisini PKK'ya bağlayan ve imzası olan isimleri de “Atlantikçi” olmakla suçlayan Perinçek, "Gemiyi terk etti. Orada zaten kimliği ortaya çıktı. Onun için burad CFR'de falan genel müdür çıkması falan ben biliyorum.Rahmi Koç ona 'Ayrılacaksın' dedi, ayrıldı. Ondan sonra işte bir takım vakıflar şunlar bunlar... " ifadelerini kullanmıştı.

Perinçek ayrıca, Cem Gürdeniz’in Suriye’ye gidecek Vatan Partisi heyetinde “Eşim izin vermiyor” diyerek yer almak istemediğini de iddia etmişti.

Elektronik kelepçeler arızalı çıktı

Öte yandan 104 emekli amiralin Montrö duyurusuna ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra 14 emekli amiralle birlikte ‘yurt dışına ve il dışına çıkma yasağı’ şartıyla serbest bırakılan emekli Amiral Cem Gürdeniz'in evine bugün elektronik kelepçe takmak üzere infaz memurları geldi. Rengin Gürdeniz, infaz memurlarının kelepçe takamadan ayrılmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Gürdeniz, “Olmuyor!!! mavi vatana elektronik kelepçe takılamıyor, 4 GPS cihazı da bozuk çıkınca infaz memuru arkadaşlar takamadan ayrılmak zorunda kaldılar” şeklinde  paylaşım yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU