Emekli Amiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz: Ergenekon ve Balyoz dönemlerini anımsatıyor

Rengin Gürdeniz, "10 sene evvel 3 buçuk senelik bir süreç yaşadık. Şimdi de her şekliyle deja vu yaşıyorum" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @rengin1964

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalar ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın sarık ve cübbe giydiği bir fotoğrafının basına yansımasının ardından ortak bir bildiri yayımlayan 104 emekli amiralden 10'u gözaltına alındı.

Gözaltına alınan emekli amiral Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'a konuşan Gürdeniz Anayasa'ya göre herkesin fikrini ifade etme özgürlüğü olduğunu belirterek "Kendini bu ülkeye adamış ve kendi konularında birikim sahibi olan emekli insanların kendi alanlarında bir fikir birliğine varması ve onu kamuoyuyla paylaşmasının suç olduğunu bu ülkede gördüm. Kendi alanları olan Montrö konusunda halkı bilgilendirmek adına bir açıklama yapmanın suç olduğu bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Deja vu yaşıyorum"

İktidar ve muhalefetin amirallere yönelik tepkilerini de değerlendiren Rengin Gürdeniz şunları kaydetti:

Tamamen gerçeklerden uzak açıklamalar. Gerçekleri saptırararak halkı başka bir noktaya sürüklemeye çalıştıklarını düşünüyorum. Kimi ‘zevzek’ diyor, kimi ‘rütbelerini sökün’ diyor. Böyle bir şeyi rüyamda görsem inanmazdım herhalde.

Eşinin gözaltına alınmasının Ergenekon ve Balyoz dönemlerini anımsattığını kaydeden Gürdeniz, "10 sene evvel 3 buçuk senelik bir süreç yaşadık. Şimdi de her şekliyle deja vu yaşıyorum. Aynı şeyler tekrarlanıyormuş gibi hissediyorum ve hem kendim hem ülkem adına kaygı duyuyorum. Bir fikir beyan ettiler ve bunun için soruşturma açılması dünyanın başka hiçbir ülkesinde olmaz. Daha nelere maruz kalabileceğimizi gerçekten bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

10 şüpheli gözaltına alındı

Türk Ceza Kanunu'nun 316/1 maddesinde yazılı "Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan re'sen açılan soruşturmada Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı. Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise 3 gün içerisinde emniyete gelmeleri için tebligat yapıldı.

 

 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU