Davutoğlu'ndan "128 milyar dolar" açıklaması: Bu dövizler Hazine'ye satılmış olsa Hazine'nin hesabında görünürdü

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Hazine ve MB arasındaki protokole göre satılan dövizler web sitesinde yer alıyor. İddia edildiği gibi bu dövizler Hazineye satılmış olsa Hazinenin hesabında görünürdü. Niye gösterilmedi?" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin gündeme dair görüş ve önerilerini paylaştı.

Davutoğlu açıklamasında Merkez Bankası rezervlerinden kaybolduğu iddia edilen "128 milyar dolar" konusuna da değinerek, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın sözünü ettiği protokole ilişkin su soruları yöneltti:

2017 yılında imzalandığını söylediğiniz protokol yeni bir protokol müydü yoksa MB ile Hazine arasında eskiden beri var olan ve dış borç ödemelerinin koordinasyonu için kullanılan protokolü mü genişlettiniz? 
Bu protokolden kamuoyunun ve piyasaların neden haberi olmadı? 

Hazine ve MB arasındaki protokole göre satılan dövizler web sitesinde yer alıyor. İddia edildiği gibi bu dövizler Hazineye satılmış olsa Hazinenin hesabında görünürdü. Niye gösterilmedi?

Dövizi Hazinenin doğrudan satması mümkün değil, Kamu bankalarına mı satıldı? 

Mevcut piyasa kotasyonlarını fiilen hangi kuruluş girdi?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Gemi garantisi" vurgusu

Davutoğlu dünyada gemi taşımacılığının son 15 yılda düştüğünü hatırlatarak Kanal İstanbul projesini de eleştirerek, "Milleti Kanal İstanbul’dan gemi geçişiyle uçuracağını iddia eden, 84 milyonun geleceğini ipotek altına alırken, gemi garantisiyle birilerini zengin edecek bu kafanın aklının ranttan başka bir işe çalışmadığı açık değil midir?" diye sordu.

"Kayyum atamada cevval olanlar birer fosseptiğe dönüşmüş bu belediyeler için ne yapacaklar?

"AK Parti MHP koaliyonunun" Türkiye'yi demir perde ülkesine çevirdiğini savunan Davutoğlu şöyle devam etti:

Malatya, Elazığ, Ordu derken, bunların belediyelerinden şimdi de İnsan Kaçakçılığı foseptiği saçıldı her yere. Tam bir skandal bu! Tam bir rezalet bu. Bakalım gereğince soruşturabilecekler mi? Bakalım ipin ucu nereye uzanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessiz kalmasına da tepki göstren Davutoğlu, "O ne parti kapatmalarla, ne fezlekelerle, ne küçük ortağın kurumlara çektiği muhtıralarla ilgilenmiyor. Belli ki böyle küçük işlerle vaktini harcamıyor. E tabi onun derdi büyük. Onun derdi Kanal İstanbul. Bakalım milletin iradesini yok sayıp belediyelere kayyım atamada cevval olanlar birer fosseptiğe dönüşmüş bu belediyeler için ne yapacaklar?" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU