Çocuklarını Hollanda'daki çiftlik evinde yıllarca hapis tutan adamın davası düştü

2016'da geçirdiği felcin Dorsten'in iletişim kurma becerisini davayı devam ettirmenin adil yargılanma hakkını ihlal edecek ölçüde etkilediğine karar verildi

Savcılar 68 yaşındaki şüphelinin yargılanmaya uygun olmaması nedeniyle mahkemeden davayı düşürmesini istedi (AFP)

Perşembe günü bir Hollanda mahkemesi ücra bir çiftlik evinde çocuklarından bazılarını yıllar boyunca dış dünyadan izole eden son derece dindar bir babanın geçirdiği felç nedeniyle cezai ehliyetini kaybettiğine ve bu nedenle aralarında çocuk cinsel istismarı da bulunan suçlamalarla yargılanamayacağına hükmetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savcılar, 68 yaşındaki şüpheli Gerrit-Jan van Dorsten'ın yargılanmaya uygun olmadığı gerekçesiyle geçen ay mahkemeden davayı düşürmesini istemişti.

Perşembe günü 2016'da gerçekleşen felcin babanın iletişim kurma becerisini davayı devam ettirmenin adil yargılanma haklarını ihlal edecek ölçüde etkilediğine karar verildi.

Mahkeme sözcüsü Marcel Wolters hükmü duyurdukları görüntülü bir açıklamada şunları söyledi:

Mahkeme salonunda olup bitenleri yeterince anlamıyor.

Yetkililer adamın 6 çocuğuyla birlikte Hollanda'nın doğusunda bulunan bir çiftlik evinde 6 yıldır yaşadığını öğrenince dava dünya genelinde manşetlere taşınmıştı. Olay, adamın oğullarından birinin çiftlik evinden kaçıp yetkilileri uyarmasından sonra ortaya çıkmıştı.

Davada baba, çocuklarının kötü olduğunu düşündüğü dış etkilere yenik düşmesini önlemek için fiziksel dayak ve diğer cezaları kullanan ve ailesinin "Tanrı tarafından seçildiğine" inanan son derece dindar bir adam olarak tasvir edildi.

Baba yabancılarla konuşmaları durumunda vücutlarına “kötü ruhların” gireceğini iddia etmişti.

En küçük 6 çocuk doğumlarından itibaren inzivada tutuldu, doğumları Hollanda yasalarının gerektirdiği şekilde kayıtlara geçirilmedi ve hiçbiri okula gitmedi.

Çiftlikte tutulan 6 çocuğun hepsi şu anda genç yetişkinler. Üç büyük kardeş ailenin izole yaşamını daha önce terk etmişti. Anneleri 2004 yılında hayatını kaybetti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU